Paimion Pesis tuplasi lisenssimääränsä ja lasketaan nyt suurseuraksi

0

Paimion Pesiksen kasvanut lisenssimäärä on noteerattu Pesäpalloliitossa saakka.

Pesäpalloliitto kertoo Paimion Pesiksen olevan upea esimerkki rennolla ja innostavalla tavalla toimivasta seurasta. Liitto kertoo tiedotteessaan PaiPen olevan vuonna 2015 perustettu pesäpallon erikoisseura, joka perustettiin muutaman innokkaan pesäpallovaikuttajan toimesta, jotka halusivat luoda pesäpallokulttuurin Paimioon.

Viime kesänä Paimion Pesiksen lisenssejä oli 48, mutta tänä vuonna on päästy jo yli sadan lisenssin lukemaan. Pesäpalloliiton mukaan PaiPen harrastajamäärän kasvu johtuu pitkäjänteisestä työstä ja näkyvyyden kasvattamisesta. Lisenssimäärät on saatu kasvuun muuttamalla seuran toimintatapaa jäsenien ja harrastajien maksuissa. Tänä vuonna seura sisällytti harrastajien jäsenmaksuun myös lisenssin tai passin ja auttoi myös lisenssin hankkimisessa.

Seuralla on aktiivisia aikuisporukoita ja esimerkiksi Lady-Pesis turnauksessa on nyt mukana kaksi joukkuetta. Läpi kesän seura on järjestänyt alueellisen Räpsä Cup -harrastesarjan yhdessä Merimaskun ja Ruskon kanssa ja osallistunut siihen omalla joukkueellaan. Nyt lokakuussa uusia harrastajia etsivä seura aloittaa aivan uutena toimintana pesisliikkarin.

– Tunnelma on todella kiitollinen. Yli sata lisenssiä tarkoittaa, että meidät lasketaan liitossa suurseuraksi. Seurassa ei olla koskaan edes ajateltu, että voisimme olla suurseura. Pitkään jatkunut työ alkaa kantaa hedelmää, varsinkin kun uusia jäseniä on todella paljon. Aikuisharrastajia on saatu keväällä lisää ja nyt loppukesästä on uusia pienempiä lapsia tullut joka kerta treeneihin. Jokainen tapahtumissa edustettu tunti on tänä vuonna huomattu konkreettisesti ympäri Paimiota. Ihmiset ovat selkeästi kuulleet Paimion Pesiksestä. Ensi vuoteen luvassa on hienoja yhteistyökuvioita Ruskon kanssa, seuran sihteeri ja entinen puheenjohtaja Petri Tiittanen kommentoi.

Paimion pesis sai myös toisella tavalla tunnustusta. Seuran puheenjohtaja Katja Tiittanen noteerattiin Paimion elinvoiman kehittäjille annetulla Paimion avaimella, joita jaettiin tällä viikolla ensimmäistä kertaa.

Tiittasta luonnehditaan avaimen luovutuksen yhteydessä ihailtavaksi ja monipuoliseksi talkoonaiseksi, joka on seuran isoimpia voimavaroja. Hän itse kokee tunnustuksen olevan hieno ja suuri kunnia tekemästään työstä.

– Olen todella sosiaalinen ja tykkään olla ihmisten kanssa tekemisissä ja on hienoa, kun hyvällä porukalla ja yhteishengellä saadaan aikaan hyviä asioita ja positiivista energiaa. Olen aika yllytyshullu ja minut saa helposti lähtemään kaikkeen mukaan, joten aina on joku rauta ollut tulessa. Toimin tällä hetkellä Kriivarin koulun vanhempainyhdistyksen puheenjohtajana ja haluan myös olla mukana omien lasten harrastuksissa. Niiden kautta olen sitten mukana myös Paimion kesäteatterin lapsi- ja nuorisoteatterin työryhmä Nutellassa, sekä Paimion Hakassa huoltajana. Silloin kun Paimion Pesistä perustettiin, niin sanoin miehelleni Petrille, että en sitten aio olla asian kanssa missään tekemisissä ja nyt olen muun muassa puheenjohtaja, joukkueenjohtaja ja valmentaja ja pelaan myös itse.

– Ajattelen, että on meidän jokaisen vastuulla on tehdä oma osamme, jotta Paimio saa näkyvyyttä muuallakin ja saamme vierailijoita tai vaikka muiden joukkueiden pelaajia tänne, hän lisää.