Paimiossa kilpailtiin kouluratsastuksessa – kisassa peräti 14 joukkuetta, voittojoukkue tuli Turusta

0
Kuvassa Turun Seudun Ratsastajien mestaruusjoukkue: Heidi Haila, Isadora Ahola, Sandra Rantanen ja Lilli Luoma.

Paimiossa nähtiin melkoinen määrä kouluratsastajia ja heidän hevosiaan lauantaina 31. elokuuta, kun Korpimäen Ratsutilalla Preitilässä kilpailtiin upean aurinkoisessa säässä Lounais-Suomen alueen joukkuemestaruudet. Paimion Ratsastajat on järjestänyt kyseiset aluejoukkuemestaruudet jo useamman kerran Korpimäen Ratsutilalla, mutta nyt mukana oli ennätykselliset 14 joukkuetta.

Aluejoukkuemestaruuksiin osallistuvassa joukkueessa tulee olla kolmesta neljään ratsukkoa, joista parhaan kolmen ratsukon tulokset huomioidaan joukkueen yhteenlasketuissa pisteissä. Joukkue voi koostua joko ainoastaan aikuisikäisistä ratsastajista tai joukkueessa voi olla mukana myös enintään kaksi poni- tai lapsiratsukkoa.

Kilpailut alkoivat luokalla 1, Helppo B-tasoisena. Tämä luokka oli avoin joukkuemestaruuteen osallistuville poni- ja lapsiratsukoille. Osallistujia oli tällä kertaa kahdeksan ratsukkoa, joista voiton vei Salo Riding Club -seuraa edustava Saara Vainio ponillaan Remark.

Saara ja Remark tekivät luokassa hienon hieman yli 69 prosentin tuloksen. Aivan heidän kannoilleen toiseksi sijoittui paimiolainen Turun Seudun Ratsastajia edustava Isadora Ahola hevosellaan Larno.

Mestaruus Turun Seudun Ratsastajille

Aluejoukkuemestaruuskilpailu jatkui luokalla 2, Helppo A -tasolla, jossa nähtiin 45 kilpailusuoritusta. Joukkueeseen osallistuvilla ratsukoilla riitti siten jännitettävää koko päiväksi. Lopulta voiton vei aivan päivän loppupuolella ratsastanut Lilli Luoma hevosella Kawerda’s Fiandro. Ratsukko edustaa Turun Seudun Ratsastajia.

Lilli Luoma palasi pitkän kilpailutauon jälkeen kilpailuareenoille. Luokkavoitollaan Luoma auttoi ratkaisemaan aluejoukkuemestaruuskilpailun Turun Seudun Ratsastajille.

Aluejoukkuemestaruuden yhteispisteitä jännitettiin aivan viimeiseen ratsukkoon asti, ja lopulta voiton nappasi Turun Seudun Ratsastajien joukkue ennen Salo Riding Clubia ja Ratsastusseura Varsaa Huittisista. Turun Seudun Ratsastajien joukkueessa ratsastivat Isadora Ahola, Sandra Rantanen, Heidi Haila ja Lilli Luoma. Palkinnoksi parhaat kolme alueen joukkuetta saivat rahapalkinnon, mitalit ja mestaruusruusukkeet.

Sunnuntaina nähtiin hienoja nuoria hevosia

Sunnuntaina kilpailuviikonloppu jatkui nuorten hevosten koulucupin sekä koulualuecupin finaalien merkeissä.

Päivä aloitettiin 4-vuotiaiden hevosten luokalla, johon saatiin vain yksi osallistuva ratsukko, joten luokkaa ei voitu järjestää virallisena kilpailuna. Mia Salonen toi nuoren Primeras Princess S hevosensa Helsingistä asti tutustumaan uuteen paikkaan, ja Primeras Princess S selvisi hienosti vieraassa ympäristössä ja esitti liikkeitään tuomaristolle.

Päivää jatkettiin nuorilla hevosilla luokan 4 merkeissä. Radalla nähtiin 5–6-vuotiaita hevosia. Luokka 4 oli samalla nuorten hevosten koulucupin finaalikilpailu. Cupin voitti Salon Ratsastusseuraa edustava Sari Samsten ja Fitziano Verde. Toiseksi sijoittuivat Miia Ylitalo hevosella Sir Phantom (Turun Seudun Ratsastajat ry) ja kolmanneksi Irina Kokko hevosella Kiven Rohkelikko (Kulta-Ahon Ratsastajat ry).

Lopuksi ratsastettiin vielä koulualuecupin finaali Helppo A -tasolla. Sen voitti Isadora Ahola Larnolla (Turun Seudun Ratsastajat ry). Isadoralla oli hieno viikonloppu, joka sisälsi yhden luokkavoiton, joukkuealuemestaruuden sekä yhden toisen sijan. Kun huomioitiin aiempien osakilpailuiden pisteet, varsinaisen koulualuecupin voittoon ratsasti kuitenkin Rauman Ratsastajia edustava Sanna Sivusalo hevosella Genijus.

Riikka Rantanen ja Terhi Sievänen