Peimarilla jäljellä kolme pakkovoittoa- ryhmityksen muutos avasi joukkueen maalihanan

0
Laituri Ali Al-Take viimeisteli kaksi Peimarin kolmesta maalista TPK:ta vastaan.

21.9. Peimari Utd – TPK 3-0 (2-0)

13.9. MaPS – Peimari Utd 2-4 (0-0)

Syyskuun alun kirvelevän Pargas IF-tappion jälkeen Peimari Unitedin miesten edustusjoukkue on näyttänyt jalkapallon Kolmosessa jälleen parasta osaamistaan. Ensin joukkue kaatoi vieraskentällä kuun puolivälissä Maskun Palloseuran lukemin 2-4, ja viime lauantaina kotikentällä Sauvossa nujertui puolestaan Turun Pallokerho 3-0-numeroin.

Vaikka joukkue palasikin nopeasti parin tappion jälkeen voittokantaan, on tilanne siitä huolimatta ennen kolmea viimeistä sarjakierrosta miltei lohduton: edes kaikkien kolmen pelin voittaminen ei takaa tavoitteen, eli sarjanousun saavuttamista. Siihen tarvitaan vielä lisäksi se, että sarjakärki PIF kompuroi vähintään kahdessa ottelussa.

– Näin jälkikäteen on helppo sanoa, että meidän olisi pitänyt muuttaa peliryhmitystämme jo selvästi aiemmin kuin vasta MaPS-ottelun alla. Pelaaminen on nyt ollut selvästi parempaa, mutta sarjavoiton kannalta tilanne on luonnollisesti hankala. PIF näyttää tällä hetkellä joukkueelta, joka on miltei mahdoton voittaa, Peimarin portugalilaisluotsi Tiago Santos miettii.

Al-Take ratkaisijana

TPK:ta vastaan Peimarin tehopelaajana hääri kahdesti maaliverkkoja venytellyt Ali Al-Take. Al-Take valittiin myös ottelun parhaaksi pelaajaksi.

– Siinä pelissä meillä oli monta onnistujaa. Parhaan pelaajan palkinto olisi yhtä hyvin voinut mennä myös Samuli Vihervirralle, Aki Varjoselle tai Coutinholle, Santos kiitteli.

Positiivista on ollut erityisesti se, että läpi koko elokuun ja syyskuun alun tökkinyt viimeistely maalintekopaikoissa on ollut viime otteluissa jälleen selvästi parempaa. Santos uskoo, että parantunut maalivire on nimenomaan peliryhmityksen, jossa aiemman yhden puhtaan kärkipelaajan sijaan hyökkäyksessä on kaksi pelaajaa, ansiota.

– Olemme nyt päässeet paremmin paikoille ja ennen kaikkea onnistuneet tilaisuuksissamme.

Pakkovoittojen sarja

Peimarin pelit jatkuvat kotikentällä huomenna lauantaina rutkasti syyskaudella esityksiään parantanutta Åbo IFK:ta vastaan. Peimarin ainoa vaihtoehto on voittaa ottelu, mikäli se mielii pysyä mukana nousukamppailussa. Åbollakin on ottelussa oma panoksensa, sillä se ei voi olla vielä 28 pisteen saaliillaan täysin varma sarjapaikkansa uusiutumisesta ensi kaudeksi.

Lokakuussa Peimari pelaa vielä kaksi ottelua, joista ensimmäisen ensi perjantaina vieraskentällä Salon Wilpasta. Kausi päättyy puolestaan lokakuun 12. päivä kotiottelulla toista noususta kamppailevaa joukkuetta, ahvenanmaalaista FC Ålandia vastaan.