PR-juniorit yösuunnistivat SM-hopeille

0
Topias Arola nappasi jälleen SM-mitalin, tälläkin kertaa hopeisen.

SUUNNISTUS SM-syksyä jatkettiin viikonloppuna yökilpailulla Jämsässä. Paimion Rastin lamppupäistä kirkkaimmin Himoksen rinteillä loistivat Leo Haanpää ja Topias Arola – molemmat SM-hopean arvoisesti.

Nuorimpien juniorien H15-sarjassa ensimmäisen SM-mitalinsa ottanut Haanpää jopa johti kisaa puolimatkassa. Tämän jälkeen radan pisimmällä rastivälillä kuitenkin kului aikaa reilusti ylimääräistä. Samalla kulta karkasi Kauniaisten OK77:n Jesper Donnerille, lopulta runsaan kahden minuutin erolla.

– Kisa meni todella hyvin, ja rastit löytyivät pääosin virheittä. Pitkälle välille tuli hätäinen lähtö ja tuherrusta reitin kanssa, mutta sain ihan hyvin korjattua. Kaikkiaan olen todella tyytyväinen, iloitsi Haanpää.

Mitalin lisäksi jo yltäminen kärkipäähän oli Haanpäälle SM-tasolla ensimmäinen. Vuoden aiemmista starteista paras sija on 15:s kesäkuun keskimatkalta.

Samalla kun Haanpää pääsi mitalin makuun ensi kertaa, otti Topias Arola H18-sarjan hopeallaan jo kaikkiaan 12:nnen SM-mitalinsa. Mestaruuskaan ei kovin kauas jäänyt, sillä raumalaisen Rasti-Lukon Aleksi Lohtander suoritti 7,1 kilometrin radan haasteet 24 sekuntia Arolaa nopeammin. Arola johti kisaa alkumatkasta varsin selvästi, mutta tipahti Haanpään tavoin kärkipaikalta ratansa pisimmällä rastivälillä.

– Pitkällä välillä huono toteutus ja vielä rastille iso virhe. Siinä se kosahti. Siihen asti meno oli kohtalaisen sujuvaa. Kisa oli aika vaikea, maastossa paikoin tyhjää, mikä etenkin yöllä lisää vaativuutta, kertasi Arola.

Kolme muutakin PR-suunnistajaa ylsi SM-yössä kymmenen parhaan joukkoon. Hopea-Haanpään H15-sarjassa Eelis Axelin suunnisti hienosti kahdeksanneksi, ja vastaavalle sijalle rutisti samanikäisten tyttöjen puolella alkumatkasta kärkipaikkaakin pitänyt Jaana Haapala. Myös H50-sarjassa Tero Heikkilän sijoitus oli samainen kahdeksas.

Pääsarjoissa kärkipää kulki paimiolaisille hieman liian kovaa. Miesten puolella Toni Saari oli parhaana 17:s, naisissa Emma Silvennoinen sijalla 21.

Antti Veijalainen