Ruokakassipalvelu aloitti toimitukset myös Piikkiöön – reseptit ja raaka-aineet samassa kassissa

0
Ruokakassista löytyi tarvikkeet kolmeen eri ruokalajiin.

Kotiovelle saapuu maanantai-iltana iso paperikassillinen ruokatarvikkeita ja niiden mukana reseptivihkonen. Vihkosesta löytyvät ohjeet, joiden avulla kokata ruokatarvikkeista kolme erilaista ruokaa koko perheelle alkaneelle viikolle.

Tällaiset ruokakassipalvelut ovat yleistyneet viime vuosina suurimmista kaupungeista käsin ja sitä mukaa toimitusalueet ovat laajentuneet. Nyt esimerkiksi Sannan Ruokakassi toimittaa tuotteitaan myös Kaarinaan ja Piikkiöönkin. Päätimme testata nelihenkisellä perheellämme palvelua viikoksi.

Vaihtoehtoisia kasseja

Ruokakasseja on valittavana neljä erilaista, joista yksi soveltuu pikkulapsiperheelle, Perhekassi isommillekin lapsille ja heidän vanhemmilleen, lisäksi vegekassi, joka sisältää kasvisruokatarvikkeet ja reseptit sekä Maukaskassi, jonka reseptit ovat edellisempiä haastavampia. Koska haluamme erityisesti vaihtelua arkiruokavalioon, valitsemme vaihtoehdoista jälkimmäisen.

Jo muutama päivä etukäteen sähköpostiin saapuu viesti, jossa kerrotaan tulevan tilauksen ruokalista, sekä perustarvikkeet, jotka kotoa tulisi löytyä ennen tilauksen saapumista. Näitä ovat esimerkiksi mausteet, öljyt, viinietikat, hunaja, valkosipuli ja voi.

Pakettimme saapuu maanantai-iltana tarkasti sovittuna ajankohtana. Kassista paljastuu ruokatarvikkeet kolmelle eri ruualle: Nuudelit porsaan jauhelihalla ja kaffirlimetinlehdillä, eteläranskalainen kalapata turskalla ja fenkolilla sekä rapeaksi paistettuja perunagnoccheja ja italialaista papusalaattia.

Koska kaikki ruokatarvikkeet säilyvät viikon, ruuat voi kokata haluamassaan järjestyksessä. Muut ruuat on tarkoitus riittää yhdeksi päiväksi, mutta nuudeliruoka on mitoitettu kahdeksi päiväksi. Ruokakassin ruokalajit on tarkoitettu neljälle hengelle, mutta ainakin meidän perheessä, jossa pojat ovat 10- ja 14-vuotiaat, kaikkia ruokia jäi yli vielä seuraaviksikin päiviksi.

Uusia makuja

Ruokalajien reseptit ovat selkeitä, ja koska kaikki ruokatarvikkeet ja ohjeet ovat valmiita, päätämme kokata ruuat yhdessä koko perheellä. Koska Maukaskassin ohjeet ovat hiukan erikoisempia, kokkailussa riittää pilkkomista, maustamista ja sekoittamista jokaiselle perheenjäsenelle.

Maukaskassin ruuissa on paljon tuotteita, jotka eivät kuulu arkiruokavalioomme, kuten fenkolia, perunagnoccheja, mustapapuja ja kaffirlimetinlehtiä. Vaikka jotkin ruuat herättävät erityisesti lapsissa ennakkoluuloja, kaikki kolme ruokalajia kuitenkin yllättävät positiivisesti kaikki ja lautaset tulevat syötyä tyhjiksi.

Parasta viikon kokeilussa onkin se, että tulee kokeiltua ruokia, joita ei varmasti muuten olisi tullut kokkailtua. Lisäksi maustamiseen saa uusia ideoita, kun perinteisten pippureiden lisäksi ruokiin lisätäänkin esimeriksi timjamia, salviaa, korianteria, balsamiviinietikkaa, limeä ja sitruunankuorta.

Lapset oli myös helppo osallistaa ruuanlaittoon ”yllätyskassin” inspiroimana.

Kolmen ruokalajin tarpeet sisältävän kassin hinta on 74 euroa. Jos ostaisi tarvikkeet itse kaupasta, hinnaksi tulisi noin 60 euroa. Hinta on mielestäni kohtuullinen siitä, että reseptit on mietitty valmiiksi ja kassit toimitetaan suoraan kotiovelle.

Arkea nopeuttava palvelu kassi ei ole, sillä kaupassa on käytävä joka tapauksessa ja ruokien kokkailu vie ehkä jopa enemmän aikaa kuin yleensä. Silti kokeilu oli ehdottoman kannattava, ja viikon jälkeen mukaan tarttui monia uusia maustamis- ja makuideoita.

Jaana Pakarinen