Ruoska uusiutui alkavalle kaudelle

0
Ruoskan kapteeni Taneli Mattila uskoo, että motivoitunut ja aiempaa urheilullisempi Ruoska onnistuu parantamaan viime kaudesta salibandyn 2. divisioonassa.

Vuosikausia 2. divisioonan kärkisijoista taistelleen Paimion Ruoskan miesten edustusjoukkueen viime kausi oli pettymys. Vuonna 2017 sarjan mestaruuden voittanut ja vielä vuotta myöhemmin finaaleihin yltänyt joukkue valahti keväällä putoamiskarsintaan. Siellä joukkue ryhdistäytyi sen verran, että sarjasopimus sarjaan saatiin uudistettua myös tulevalle kaudelle. Kesäksi jäi kuitenkin paljon pohdittavaa.

Miksi viime kaudella liki sama ryhmä, joka oli kahta vuotta aiemmin voittanut sarjan, olikin yhtä-äkkiä lohkon heikoimpia? Päävalmentaja Tommi Löytynoja puuskahti keväällä pelien päätyttyä, että kesällä joukkueen yhdessäoloa on oltava aiempaa enemmän ja ”vapaamatkustajia” ei paimiolaisjoukkueen mukana enää kaudella 2019-20 ole.

– Se tehtiin, mistä keväällä puhuttiin. Omatoimista treenivastuuta vähettiin ja harjoituksia tehtiin joukkueena yhdessä läpi kesän enemmän. Myös vaihtuvuus joukkueessa on ollut vähän isompaa kuin parina aiempana kesänä, Löytynoja kertoo.

Ykkösnyrkki siirtyi sivuun

Vaihtuvuutta on tapahtunut erityisesti kärkiketjuissa. Viime vuosien pistelingot Ville Mäkelä, Kalle Perkonoja ja Jasse Laaksonen ovat kaikki kolme ainakin tällä hetkellä sivussa joukkueen toiminnasta.

– Perkonojan kanssa on perheenlisäyksen vuoksi sovittu, että katsotaan tilanne joulutauolla uudelleen. Kahden pienen lapsen kanssa arki on kiireistä, eikä hänellä ollut nyt mahdollisuutta panostaa harrastamiseen riittävästi. Perkonoja on sellainen, että asiat tehdään joko sata lasissa tai sitten ei ollenkaan, Löytynoja kommentoi monivuotisen luottolaiturin tilannetta.

– Sen sijaan Laaksosesta ja Mäkelästä ei ole tällä hetkellä sen tarkempaa tietoa. Sanotaanko näin, että tämän vuoden ryhmään haluttiin pelaajia jotka ovat valmiita sitoutumaan ja motivoituneita. Jos heidän kohdallaan motivaatio jossain kohtaa tulee takaisin, katsotaan tilanne mielellään siinä kohtaa uudelleen, Löytynoja jatkaa.

Tulopuolella onkin sitten reilusti enemmän nimiä. Joukkueen pelaajamäärä on kasvanut 24:ään, jonka pitäisi riittää pitkän kauden läpiviemiseen hyvin.

– Se oli ehdoton tavoite, että rinkiä pitää kasvattaa. Nyt meillä on koossa ryhmä, joka kestää muutaman loukkaantumisen, lomareissut ja muut pakolliset poissaolot.

Uusista nimistä Löytynoja nostaa esiin muun muassa paluun Ruoska-paitaan tekevän Eero Rostialan, TPS:n juniorimyllystä saapuneet Samuli Luoman ja Miikka Tuomalan sekä maalivahtiosastolle kilpailua tuovan Pasi Järnbäckin.

– Vaikka vaihtuvuus on ollut aika isoa, on peli ollut yllättävän yhtenäistä jo alkukauden aikana. Uudet pelaajat ovat pääosin alemmista sarjoista, mutta niinhän se on oikeastaan aina ollut. Olemme hyvä turvasatama sellaisille pelaajille, jotka eivät muille kelpaa. Teemme heistä sitten kauden aikana 2. divisionnatason pelureita, Löytynoja hymyilee.

Kausi starttaa fyysisellä kotipelillä

Ruoska avaa kautensa tulevana lauantaina kotipelillä vehmaalaista UHV Bullsia vastaan. Kapteeni Taneli Mattila ennakoi pelistä fyysistä, mutta koko lohkon voimasuhteita on tässä vaiheessa mahdoton arvella.

– Se on joka vuosi yllätys, eikä sitä oikein voi tässä vaiheessa arvioida. Perinteiseen tapaan jokainen joukkue on omien puheidensa mukaan vahvistunut ja niin olemme mielestäni mekin, Mattila hymyilee.

Perkonojan, Mäkelän ja Laaksonen poisjäänti syksyn peleistä tarkoittaa samalla sitä, että Mattila joutuu vuosien tauon jälkeen etsimään itselleen joukkueesta uudet ketjukaverit. Se ei konkaria huoleta.

– Hyvin on uusien pelaajien kanssa mennyt jo ajatukset yhteen ja siinä mielessä ainakaan ei huoleta. Tietysti vähän ihmetyttää, että reilu parikymppisillä kavereilla loppuu motivaatio pelata, 36-vuotias Mattila virnuilee.

Bulls-pelin jälkeen Ruoska matkaa vieraskiertuelle, jonka ensimmäinen pysäkki on Paraisilla 6. 10. sarjanousija SC Wolvesin kotikentällä ja toinen Mynämäellä 11. 10. Wirmon vieraana.