
– Tarjolla on satokauden kasviksia ja juureksia kalapihvin ja perunasoseen kanssa. Jälkiruokana tarjotaan kaura-omena-paistosta, palvelupäällikkö Esa Jokioja kertoo.
Keittiön pilkkomat juurespalat näyttivät menevän hyvin oppilaille kaupaksi. Annokset näyttivät värikkäiltä ja runsailta. Sadonkorjuulounaan jälkiruoan aineksia oli puolestaan saatu koulun ja kotien välisen yhteistyön ansiosta.
– Laitoin Wilmassa viestiä, jossa kerrottiin, että omenasadon ylitarjonta otetaan koululla mielellään vastaan, Jokioja sanoo.
Omenoita tulikin runsaasti. Jälkiruoan lisäksi niitä päästään koululla nauttimaan välipalana.
– Muutama saavillinen niitä saatiin ja yksi koululaisryhmä kävi poimimassa niitä myös eräästä sauvolaisesta pihasta.
Sauvon kunta kuuluu elintarvikehankintojen osalta Turun hankintarenkaaseen.
– Käytämme heidän kilpailuttamiaan raaka-aineita. Vihannekset tulevat hankintasopimuksen mukaisesti Kuusjoella toimivalta Kimmon Vihannekselta. Voimme kuitenkin ottaa pieniä määriä myös paikallisilta viljelijöiltä. Tänään lounaalla onkin tarjolla Peuravaaran kurkkua ja tomaattia, Jokioja kertoo.