Satokauden lounasta koululaisille

0
Kolmasluokkalaiset Siina Kossa, Sanni Itälä ja Emma Juvander pitivät sadonkorjuuviikon lounaasta. Tytöt kertoivat, että päivän lounaan lisäksi parhaita ruokia koulussa ovat makaroonilaatikko ja spagetti. Vähemmän suosikkeja ovat puolestaan hernekeitto ja kasvissosekeitto.

Sauvon koulukeskuksessa vietettiin viime viikolla sadonkorjuuviikkoa. Torstaina oppilaat pääsivät nauttimaan monipuolista koululounasta, jossa teema näkyi vahvasti.

– Tarjolla on satokauden kasviksia ja juureksia kalapihvin ja perunasoseen kanssa. Jälkiruokana tarjotaan kaura-omena-paistosta, palvelupäällikkö Esa Jokioja kertoo.

Keittiön pilkkomat juurespalat näyttivät menevän hyvin oppilaille kaupaksi. Annokset näyttivät värikkäiltä ja runsailta. Sadonkorjuulounaan jälkiruoan aineksia oli puolestaan saatu koulun ja kotien välisen yhteistyön ansiosta.

– Laitoin Wilmassa viestiä, jossa kerrottiin, että omenasadon ylitarjonta otetaan koululla mielellään vastaan, Jokioja sanoo.

Omenoita tulikin runsaasti. Jälkiruoan lisäksi niitä päästään koululla nauttimaan välipalana.

– Muutama saavillinen niitä saatiin ja yksi koululaisryhmä kävi poimimassa niitä myös eräästä sauvolaisesta pihasta.

Sauvon kunta kuuluu elintarvikehankintojen osalta Turun hankintarenkaaseen.

– Käytämme heidän kilpailuttamiaan raaka-aineita. Vihannekset tulevat hankintasopimuksen mukaisesti Kuusjoella toimivalta Kimmon Vihannekselta. Voimme kuitenkin ottaa pieniä määriä myös paikallisilta viljelijöiltä. Tänään lounaalla onkin tarjolla Peuravaaran kurkkua ja tomaattia, Jokioja kertoo.