Sun, mun = meidän

0

Elinvoima oli esillä Paimiossa tällä viikolla. Ensimmäiset Paimio Avaimet jaettiin elinvoimaisuutta tavalla tai toisella toteuttaville ja ilmentäville tahoille. Joukossa oli monenmoisia persoonia, osa työn ja yrityksen puolesta, osa yhdistysaktiiveja ja loput muuten vaan luovia yksittäisiä tai kimpassa puuhaajia. Se oli komea joukko, ja monin tavoin osuvasti poimittu. Kiitos valitsijoille, Kuntsarin edustajana oli hienoa lukeutua tuohon palkittujen tiimiin.

Koska tiimityöstähän tässä on kyse, ja sitä SunPaimio-ilta vahvisti. Vaikka elinkeinotyötä kaupungin leivissä tekee vain yksi mies, elinkeinojohtaja Mika Ingi, niin omalla tavallaan sitä tekee moni muukin, niin siellä virastolla kuin pitkin poikin pitäjää. Sinä, minä ja me kaikki. Harmi vain, että tämä helposti unohtuu. Kyse on vähän samasta ilmiöstä, josta työelämässä puhutaan tyyliin ”mähän oon vaan töissä täällä.”

Olen monet kerrat ollut tilaisuudessa kuulla ja käydä keskustelua siitä, millainen arvo on positiivisuudella ja sen leviämisellä. Ratkaisuhakuinen asenne pyrkii ohittamaan hankalat ja huonot kokemukset ja etsimään aina sitä seuraavaa askelta. Helppoa se ei aina ole, mutta tätä kaivataan, kun tähdätään hyvään tai parhaaseen mahdolliseen lopputulemaan. Olen havahtunut usein siihen, että kun yhteinen etu nähdään riittävän tärkeäksi, löytyy kyky katsoa kokonaisuutta rakentavasti.

Useimmat hakevat tekemilleen ratkaisuille ja valinnoille muiden tukea. Sosiaalisen median parissa käy helposti niin, että kun joku alkaa miettiä tarvitsemaansa palvelua tai työstää muuttopäätöstä, hän huutelee somessa muiden kokemusten perään. Kyselee vinkkejä, mistä palvelun saa tai millaisia kokemuksia on. Monet kerrat olen havainnut, että kokemusten jakaminen on somessa innokasta. Apua ja neuvoja tarjotaan sujuvasti. Erityisen hienoa on ollut kun niin moni vinkkaa ja kertoo, miten hieno asuinpaikka Paimio on. Tätä on tänäkin vuonna tapahtunut monet kerrat mm. Paimion keskustelupalstoilla facebookissa. Toki tämä mittaluokaltaan on varsin pieni asia, mutta merkityksellinen. Toki tiedän, että toisinaan somessa käynnistyy myös kielteisiä keskustelukierteitä, jopa haukkumisketjuja, mutta onneksi sentään ne ovat vielä vähemmistöä.

Paimiolla on yhtä kaikki paljon puolestapuhujia kun katseli ympärilleen keskiviikkona kaupungintalolla. Todella moni harrastaja ja toimija oli ottanut hienosti vastaan haasteen olla mukana Paimio markkinoinnissa yllätyksellisten ja ironisten videoiden välityksellä. Yhdistysväen paikallaolo kertoi toimeliaisuudesta. Ilmassa oli positiivinen buusti. Elinkeinotyössä Ingi toi esiin tehtyjä toimia ja paljasti miten isoja ”leijonia” on mahdollista ja pitää metsästää.

Tuetaan ja levitetään hyvinvointia käyttämällä palveluita ja osallistumalla. Kehaistaan Paimiota aina kun on sen paikka.

Taina Tukia