TS: Paimiolainen taksiyrittäjä tuomittiin törkeästä veropetoksesta, myös kuski sai tuomion

0

Varsinais-Suomen käräjäoikeus on tuominnut paimiolaisen taksiautoilijan törkeästä veropetoksesta. Tuomio on yhdeksän kuukaukautta ehdollista vankeutta. Asiasta kertoo Turun Sanomat.

Tuomion sai myös taksiyritykselle pimeitä ajoja tehnyt mies. Hänet tuomittiin 4,5 kuukauden ehdolliseen vankeuteen.

Taksiyrittäjä joutuu korvaamaan verohallinnolle reilut 51 000 euroa korkoineen. Kuskin oikeus määräsi maksamaan verottajalle reilut 15 000 euroa.

Tuomiot eivät vielä ole lainvoimaisia.

Taksiautoilija ei ollut ilmoittanut verottajalle henkilökohtaisessa verotuksessaan kaikkia saamiaan tuloja. Vuosina 2009–2014 autoilija oli oikeuden mukaan pimittänyt tuloja lähes 170 000 euron edestä, kertoo Turun Sanomat.
Taksiajoja hoitanut yritys osti palveluja vuokratyövoimaa välittäneiltä yrityksiltä, joiden ainoa työntekijä ja omistaja taksiyrittäjä itse oli.

Yrittäjän näkemyksen mukaan kyse oli oikeista vuokratyöfirmoista, joilla oli muitakin työntekijöitä. Tästä ei kuitenkaan löytynyt sellaista näyttöä, joka olisi vakuuttanut oikeuden.

Pääasiallisena laskuttajana toiminut yritys oli maksanut taksiautoilijalle palkkaa 70 000 euroa. Samaan aikaan vuokrayrityksen tililtä oli siirretty yrittäjän henkilökohtaiselle tilille reilut 132 000 euroa. Lisäksi vuokrafirma oli maksanut yrittäjän vuokria 34 000 eurolla ja se oli maksanut myös yrittäjän käytössä olleet auton, lehti siteeraa oikeuden tuomiota.

Taksiyrittäjä myöntää antaneensa verottajalle vääriä tietoja sekä salanneensa myös tietoja. Hän kuitenkin kiistää saaneensa merkittävää taloudellista hyötyä. Yrittäjän mukaan summat olivat paljon pienempiä kuin verottajan esittämät luvut.