Tuorlaan uusi planetaarioesitys – milloin tiedekeskus lähtee?

0

KAARINA Tuorlan tiedekeskukseen tulee lauantaina uusi palkittu planetaarioesitys lapsille. Esitys Aika-avaruuden arvoitus kertoo painovoimasta ja sen takana olevasta yleisestä suhteellisuusteoriasta. Taikakoulun oppilas tunkeutuu Einstein-museoon, missä hän tapaa paikkaa vartioivan robotin.

Esitys on voittanut maailmalla useita palkintoja planetaarioelokuvien festivaaleilla.

Tiedekeskuksen jatko Tuorlassa on tällä hetkellä vaakalaudalla. Viime maaliskuussa päätettiin, että tiedekeskus muuttaa vuodenvaihteessa Tuorlasta muualle, todennäköisesti Ruissaloon kasvitieteellisen puutarhan yhteyteen.

 

Auki oli kuitenkin, jäisikö planetaario ja muu tähtitieteen kalusto Tuorlaan. Planetaariolle kun ei ole löytynyt sopivaa paikkaa muualta, ja Tuorla on observatorioineen historiallisista syistä ainutlaatuinen tähtitieteelle. Onkohan asiasta sittemmin tehty uusia päätöksiä?

– Ei, tilanne on yhä sama, vastaa Pasi Nurmi Tuorlan tiedekeskuksesta.

– Valmistaudumme siirtämään toimintoja muualle, mutta Tuorlan jatkon mahdollisuutta selvitellään vielä. Tämä vuosi loppuun jatketaan joka tapauksessa ihan normaalilla ohjelmalla.