Arola suunnisti SM-kultaa, Haapala pronssia

0
Nuorten sarjoissa Topias Arola jatkoi mitaliputkeaan, voittaen H18 sarjan ylivoimaisesti. D15 sarjassa Jaana Haapalalle pujotettiin kaulaan pronssinen mitali hänen ensimmäisessä SM-erikoispitkän matkan kisassaan.

Suunnistuskauden viimeiset SM-mitalit ratkottiin sunnuntaina erikoispitkällä matkalla Vantaan Hakunilasta käsin syvälle Sipoonkorpeen suunnatuilla radoilla. Paimion Rastin juniorit olivat jälleen vahvassa vedossa: tuloksena kultaa ja pronssia. Suomen-mestaruus irtosi lisäksi ikäsarjojen puolelta.

Topias Arola hallitsi H18-sarjaa täysin suvereenisti ottaen lyhyehkön uransa jo seitsemännen SM-kullan. Eroa hopeamitalistiin kertyi yhteislähtökilpailussa lopulta yli seitsemän minuuttia. Arola karkasi 17,4 kilometrin radalla kanssakilpailijoiltaan jo kakkosrastilla. Ero takana kulkeviin kasvoi virheettömällä menolla tasaiseen tahtiin, ja loppumatka olikin yksinäistä menoa.

– Otin kakkosrastin sujuvasti, enkä tiedä mitä muut siinä tekivät. Aavistelin kyllä olevani koko ajan keulilla, mikä varmistui vasta loppuradan tien ylityksessä. Alussa jo huomasin, että jaloissa on hyvä fiilis. Hyytymistä ei juurikaan tullut, mutta olihan tuo silti tiukka matka, totesi Arola lähes kahden tunnin rypistyksestä.

– Näissä kisoissa voi tapahtua melkein mitä vain. Tavoitteena oli vain taistella hyvistä sijoituksista. Nyt sitten karkumatkalle pääsin puolivahingossa, joten annoin vain mennä eteenpäin omaa työtä.

Nuorimpien tyttöjen D15-sarjassa Jaana Haapala teki lähes virheetöntä työtä ja pääsi upeasti juhlimaan ensimmäistä SM-mitaliaan. Kaksi kärkisijaa karkasivat jo 9,1 kilometrin radan alkupuolella, mutta pronssi pysyi turvallisesti Haapalan hyppysissä maaliin asti.

Naisten nuorin ”ikäsarja” D35 oli tälläkin kertaa Inga Damben heiniä. Dambe suunnisti 13 kilometrin otatuksessa SM-kultaan täysin ylivoimaisesti lähes 13 minuutin kaulalla hopeamitalistiin.

Miesten pääsarjassa Daniel Stenlund taisteli komeasti kärkiporukassa yli kaksi tuntia, kunnes kunto yksinkertaisesti loppui kesken. Lopputuloksena oli kuitenkin varsin mukava 13. sija. Samuel Heinonen jaksoi lähes 25 kilometrin taistossa 16:nneksi.

Naisten puolella Emma Silvennoinen taisteli parhaana PR-suunnistajana loppusijalle 14. Ina Westerlund oli heti perässä 15:s.

Antti Veijalainen