Esperin Viljaskassa oli avoimet ovet

0
Helena Hohenthal kuten muutkin asukkaat nautti viime keskiviikon iltapäiväkahvit kakun kera, sillä sattui olemaan erään asukkaan syntymäpäivä. Nina Backman-Stenholm on toiminut yksikön johtajana syyskuun alusta lähtien.

Kaikissa Esperi Caren ikäihmisten yksiköissä kautta maan vietettiin viime viikon keskiviikkona avointen ovien iltapäivää. Kaikki asiasta kiinnostuneet oli lehti-ilmoituksin toivotettu tervetulleiksi tutustumaan paikkoihin.

Näin luonnollisesti myös Esperin hoivakoti Viljaskassa Paimion Askalassa. Samalla kävijät saattoivat tutustua myös uuteen yksikönjohtajaan, Nina Backman-Stenholmiin.

– Toki useimpien asukkaiden omaisiin olen tutustunut jo aiemmin, totesi Backman-Stenholm ja kertoi, että juuri edellisenä iltana oli järjestetty omaisten ilta. Se osui tasan Viljaskan yksivuotispäivään.

Backman-Stenholm aloitti yksikönjohtajana Paimiossa syyskuun alussa, ja hän kuvailee itseään hoitoalan vanhaksi konkariksi.

– Esperi on uusi talo minulle, mutta olen työskennellyt pitkään muiden yksityisten palveluntuottajien palveluksessa.

Hoivakoti Viljaskassa Backman-Stenholmia kiinnosti esimiestehtävä, työn haasteellisuus ja yksikön suurehko koko. Haittaa ei ole tietysti siitäkään, että työmatka lyheni.

– Asun Hajalassa, ja olen viimeiset kahdeksan vuotta ajanut työmatkaa Turun ja Someron suuntiin.

Backman-Stenholm kertoo tietävänsä Viljaskan hoitajamitoituksesta aikanaan käydyt väännöt ja vakuuttaa mitoituksen olevan tätä nykyä kunnossa.

– Täällä eletään nyt hyvää aikaa, ja kuntakin on ollut hyvin tyytyväinen.

Tällä hetkellä Viljaskaan haetaan keikkatyöntekijää, ja Backman-Stenholmin haastateltavaksi on tulossa kuusi ”keikkalaiseksi” halukasta. Se on hänen mukaansa ihan hyvä määrä.

Esperi aikoo järjestää vastaavan tempauksen eli kaikille avoimet ovet myös tämän viikon keskiviikkona iltapäivällä. Sen jälkeenkin niitä on luvassa, mutta kävijöiden määrästä riippuu, kuinka tiheään tahtiin.