Haka aloitti vahvasti, herpaantui, mutta piristyi taas

0
Lasse Lintula laukoi lauantain kunniaksi puhtaan hattutempun.

PAIMIO

Paimion Haka oli lähellä yltää kolmen pisteen voittoon kohdatessaan viime lauantaina kotijäällään Raision RNK Hocin. Päätöserän alkuminuuteilla Haka johti ottelua jo kolmella maalilla.

Kotijoukkueen ote kuitenkin herpaantui raisiolaisten päätöserässä tekemän alivoimamaalin myötä. RNK iski seuraavan kavennusmaalinsa ylivoimalla ja lopulta tasoitusmaalin tasakentällisin ajassa 57:18.

Edessä oli jatkoaika, jonka Haka aloitti vahvasti miehityksellä Lasse Lintula , Ossipekka Lehtonen ja Tony Uschanow . Jatkoaikaa ehti kulua vain 18 sekuntia, kun kiekko lipui Lehtosen läpiajon päätteeksi RNK:n maaliin. Hakalle 6–5 jatkoaikavoitto ja kaksi arvokasta sarjapistettä.

Lehtosen ohella Hakan kannattajat saavat kiittää voitosta Lintulaa, joka takoi toisen erän alkupuoliskolla tyylipuhtaan hattutempun. Ensin ajo vastustajan maalinkulmalle, josta taidokas nosto rystyllä ylös etunurkkaan. Seuraavaksi vauhdista äkäinen ranneveto maaliin melko pienestä kulmasta. Sitten suvereeni aloitusvoitto, kiekko itselle haltuun, nopea harhautus, röyhkeä ajo maalille ja peliväline pussiin.

Lintula vei Hakan alle kahdeksassa minuutissa 1-1 tasatilanteesta 4-1 johtolukemiin.

Ensimmäisessä erässä maalinteon aloitti RNK ylivoimalla, mutta Haka onnistui erän loppupuolella tasoittamaan tilanteen Mikael Lahtisen vahvan maalille luistelun ja hyvän harhautuksen myötä.

Toinen erä oli siis Hakan, ja niin myös kolmannen erän alku. Parin minuutin pelin jälkeen Hakan Aleksi Sillanpää onnistui puolustusalueella kiekonriistossa ja pääsi nousemaan vauhdilla oikeaa laitaa ylös. Rystyltä poikittaissyöttö maalin eteen Micke Roslingille , joka ei erehtynyt, vaan vei Hakan jo turvallisen tuntuiseen 5–2 johtoon.

Mutta – kuten edellä todettiin – sitten oli RNK:n vuoro onnistua kolme kertaa peräkkäin.

Onneksi Haka kuitenkin löysi vahvuutensa ja itseluottamuksensa uudelleen heti jatkoajan alussa.

Monien peräkkäisten vieraspelien väsyttämä Haka on tuskin vielä esittänyt kauden parasta peliään – senkin aika tulee – mutta onneksi myös peräkkäisiltä romahduksilta on vältytty.

Paimiolaisten lokakuun saldona on tähän mennessä kolme voittoa – joista viimeisin siis jatkoajalla – ja kaksi tappiota.

Tässä kuussa Hakalla on jäljellä vielä kaksi ottelua. Molemmat vieraissa turkulaista Chiefsiä vastaan.