Kaarina aikoo rakentaa uuden virastotalon eikä korjata vanhaa

0
Kaarinassa on pohdittu perusteellisesti viraston peruskorjaamisen ja uudisrakennuksen plussia ja miinuksia.

KAARINA Kaarinassa valmistellaan nykyisen virastotalon tilalle uuden rakentamista eikä vanhan korjaamista. Tekninen lautakunta päätti tällä viikolla esittää kaupunginhallitukselle, että tehdään periaatepäätös Oskarintalosta luopumisesta ja sen korvaamisesta uudishankkeella.

Oskarintalossa on ollut sisäilmaongelmia. Tekninen johtaja Jyrki Haapasaari perusteli uudisrakennusvaihtoehtoa sillä, että viimeaikaiset kokemukset vastaavista toimitilojen peruskorjauksista ovat tuottaneet ristiriitaisia tuloksia. Kun sisäilmaperuskorjaukseen jää korjattavaan rakennukseen aina vanhoja osia, ei korjauksen onnistumista voida taata, vaan on suuri riski, että oireilu ja työpahoinvointi jatkuvat.

Perusteluna on toki sekin, että uudisrakennusvaihtoehdossa on mahdollista saada Kaarinan kaupungin työntekijöille ja virastossa vieraileville kaupunkilaisille hyvät olosuhteet ja toiminnallisuuden varmistavat tilat.

Uudisrakennus tulee arviolta 1,5 miljoonaa euroa kalliimmaksi kuin vanhan viraston remontointi; peruskorjauksen kustannuksiksi on arvioitu 8,5 miljoonaa, uudisrakennuksen 10 miljoonaa euroa.

Teknisen johtajan mielestä päätös Oskarintalon jatkosta on syytä tehdä nopeasti, ja pitää ryhtyä päätöksen mukaisiin toimiin välittömästi henkilökunnan työhyvinvointia alentavan sisäilmaoireilun syihin puuttumiseksi. Lisäksi, epävarmuus talon tulevaisuudesta kuormittaa kaikkia talossa toimivia, niin yrityksiä kuin kaupungin työntekijöitäkin.