Kotipelistä voitto, kausi päättyy huomenna

0
Kauden viimeisessä kotipelissä Haka nappasi selvän voiton Someron Voimassa ja jatkaa vielä taistelua sarjapaikasta. 15-vuotias Leevi Sahlström oli yksi Hakan maalintekijöistä 4-1 tulokseen päättyneessä ottelussa.

Paimion Hakan jalkapallon miesten edustusjoukkue pelasi kauden viimeisen kotipelinsä viikko sitten torstaina. Kylmässä syysillassa paimiolaiset heräsivät taistelemaan sarjapaikastaan ja nappasivat selvän 4-1 voiton Someron Voimasta.Peli alkoi SoVon hallinnalla, mutta kotijoukkueen maalissa pelannut Jani Granit ja puolustuslinja pitivät maalin puhtaana. Haka pääsi nopeasti peliin kiinni ja onnistui saamaan vieraiden rynnistyksen kuriin.

Vajaan puolen tunnin pelin jälkeen Hakan työ hyökkäyssuuntaan tuotti tulosta ja maalihanat aukenivat. FC Bodasta syksyllä PaiHaan siirtynyt Stanley Ukwuoma onnistui maaliteossa ja paimiolaiset nappasivat johdon.

Hakan loistava vire tuotti tulosta edelleen kun 15-vuotias Leevi Sahlström sai tarkan läpisyötön ja pääsi testaamaan vastustajan maalivahtia. Nuori laitalinkki siirsi pallon ohi vastaan tulleen SoVo-vahdin ja peliväline upposi maaliverkon perukoilla.

Vielä ennen taukoa vierasjoukkueen ylle kertyi lisää tummia pilviä. Stanleyn lupaava hyökkäys päättyi aivan rangaistusalueen reunalla kun SoVon puolustus pysäytti kärjen. Hän sai kuitenkin ohjattua pallon oikeaa laitaa nousseelle Jare Roosille, joka pisti pallon tyhjään maaliin. Maalin jälkeen kotijoukkue vaati vielä SoVolle korttia vaarallisesta pelistä, mutta tuomaristo katsoi maalin olleen riittävä rangaistus vieraille. Tauolle siirryttiin kotijoukkueen 3-0 johdossa.

Toisella puoliajalla Haka piti johtoasemassa kuitenkin kiinni omasta tekemisestään samaan aikaan kun SoVo vieritti vaarallisia hyökkäyksiä paimiolais-puolustuksen niskaan.

PaiHa pääsi iskemään viimeisen maalinsa kolme minuuttia ennen ottelun loppua. Vaihdosta kentälle tullut Kelvin ujutti pallon SoVon maaliin ja voitto oli sinettiä vaille valmis.

Lopuksi somerolaiset pääsivät vielä kaunistelemaan lukemia yhdellä maalilla, kun vaihdosta kentälle tullut Djibril Lakh sai pallon tolppien välistä sisään Granitin tehtyä virhearviointi maalilla. Ottelu päättyi Hakan 4-1 voittoon.

Hakan säilyminen Kolmosessa on taas paimiolaisten omissa käsissä, kun toiseksi viimeisellä kieroksella päävastustaja JyTy hävisi FC Inter 2:lle ja TOVE pelasi tasapelin MaPSia vastaan. Sarjaa on jäljellä vielä yksi kierros, jolloin Paimion Haka matkaa Jomala IK:n vieraaksi Ahvenanmaalle tulevana lauantaina 12.10. Ottelu alkaa klo 16.

Sarjasta putoaa kolme joukkuetta Neloseen, mutta vasta yksi putoaja, raisiolainen RaiFu, on varmistunut aikaisemmilla kierroksilla. Hakan kanssa tasapisteissä sarjataulukossa ovat TOVE ja JyTy. Haka on kuitenkin näiden kahden edellä paremman maalieron turvin. Lisäksi putoamisvaarassa ovat myös SoVo ja JIK.