Niemenkulman koulua ei suljeta – yksikään poliittinen ryhmä ei kannattanut esitystä

0
Niemenkulmalla oppilaat saavat viettää välitunteja lähes satavuotiaan koulun tunnelmallisessa pihassa jatkossakin.

KAARINA

Niemenkulman koulun sulkemisuhka poistui maanantai-iltana, kun Kaarinan kaupunginhallituksessa yksikään poliittinen ryhmä ei kannattanut koulun lakkautusta. Kaupunginhallitus aloitti maanantaina kaupungin ensi vuoden talousarvioesityksen käsittelyn, ja asia tuli kertakäsittelyllä selväksi.

Piikkiössä Niemenkulman koulun lakkautusuhka herätti kuntalaiset laajaan vastarintaan. Koulun puolesta kerättiin muutamissa päivissä lähes tuhannen nimen adressi, joka luovutettiin viime perjantaina kaupunginjohtaja Harri Virralle ja vs. sivistysjohtaja Mika Rantaselle. Koulun vanhempainyhdistyksen puheenjohtaja Elina Brodkin kertoi, että koulun ainutlaatuisuus on koulun hyvä henki ja tekemisen laatu.

Vielä maanantaina koululla oppilaat, henkilökunta ja vanhempien edustajat kantoivat huolta koulun tulevaisuudesta. Keskusteluissa kävi ilmi, että oppilaita mahdollinen koulumuutos jännittää, vanhempia huolettaa ja henkilöstö koki olevansa yt- neuvotteluissa hankalassa tilanteessa. Erään opettajan mukaan oppilas oli häneltä kysynyt jopa lakkoilun mahdollisuutta.