Oinilan Jokipolulle pystytettiin opastaulut

0
Opastauluissa on pala Paimionjoen historiaa ja nykyisyyttä.

Paimionjoki-yhdistys on pystyttänyt Oinilan Jokipolulle kaksi opastaulua. Toinen tauluista kertoo alueen luonnosta ja toinen esihistoriasta.

Taulut löytyvät polun alusta Apilalta (Sähköyhtiöntie 4) ja lopusta kulttuuriladolta. Taulujen tekstit on koonnut Satu Närhi, taiton teki Johanna Marttila ja paino on toteutettu Ekokilvessä.

Oinilan Jokipolku kulkee keskustan alueella aivan Paimionjoen äärellä, ja sen hoidosta vastaa Paimionjokiyhdistys. Toteutuksen on mahdollistanut yhteistyö Paimion kaupungin, yksityisten maanomistajien ja toimintakeskus Apilan kanssa. Polku on haastava ja kulkee maaston muotojen mukaan. Pahimpiin paikkoihin on rakennettu tukirakenteita. Jokipolulla pärjää parhaiten kunnollisilla ulkoilukengillä.

Yhdistys muistuttaa kävijöitä siitä, että polku kulkee sekä Paimion kaupungin että yksityisten omistamilla maa-alueilla. On syytä pitää yhdessä huolta siitä, että arvokas lähiluonto pysyy roskattomana ja että kunnioitetaan maanomistajien työtä ja omaisuutta. Polku menee osittain pellon reunaa, ja on tärkeää, ettei pellolla kuljeta.

Paimionjoki-yhdistys on saanut taulujen tekoon avustusta Varsin Hyvä ry:ltä EU:n maaseudun kehittämisen maatalousrahastosta.