Onnistumisia, yhteistyötä ja kurpitsatehtäviä

0
Team Lehtinen oli lähtenyt testaamaan kisakuntoaan isän ja kahden pojan voimin. Lähtörastilla kurpitsa valmistui hiekasta varmoin ottein.

Paimiolaiset ja sauvolaiset sudenpennut eli nuorimmat partiolaiset kokoontuivat viime sunnuntaina kisailemaan partiotaidoista Paimion hiekkakuoppien maastoon. Kurpitsa-kisan järjestelyistä vastasi paimiolainen partiolippukunta Kairankiertäjät, ja kairalaisten lisäksi mukana oli sudenpentuja Sauvon Hakkisista. Syksyisen sateinen ilma joudutti viidentoista reippaan kisaryhmän matkantekoa.

Sadonkorjuuajan innoittaman kurpitsateeman mukaisesti kisailijat pääsivät testaamaan taitojaan ja tietojaan monin eri tavoin, jokaisella rastilla jotenkin kurpitsoihin liittyen. Lähtötehtävänä oli rakentaa hiekkakurpitsa Hiekkahelmen rannalle, ensiapurastilla hoidettiin kurpitsalyhdyn kaiverruksessa tulleita haavoja, ja yhdellä rastilla päästiin tunnistamaan ja maistelemaan erilaisia kurpitsoja. Myös arviointitaidoista, tarkkuudesta ja nokkeluudesta sekä yhteistyötaidoista oli hyötyä rasteilla.

Mukana Kurpitsa-kisassa oli myös perhejoukkueita Kairankiertäjistä. Perheet kulkivat saman reitin ja tekivät samat kisatehtävät kuin sudenpennutkin. Pienin perhejoukkueen kisaaja oli vasta kolmevuotias.

Paimiolaisten ja sauvolaisten sudenpentukisoilla on pitkä perinne. Ensimmäisen kerran sauvolaiset kutsuivat paimiolaiset partiolaiset vuonna 1996 yhteiseen kisaan, ja siitä lähtien kisaperinne on jatkunut. Vuorovuosina kilpaillaan Sauvossa ja Paimiossa, ja joka vuosi kisassa on eri teema.

Marika Tauriainen

Katja Summanen