Paaskunta: Koulurakentaminen etenee kuten suunniteltu

0
Erkki Paaskunta kummastelee ristiriitoja, joita koulurakentamisen ympärille on noussut. Hän näkee, että hanke etenee sovitusti ja korjaavat toimenpiteet, jotka suunniteltu terveellisyyden nimissä, onnistuvat.

Sauvon koulurakentamisen ympärillä käytävä kiivas keskustelu ei näillä näkymin vaikuta hankkeen etenemiseen, tai jo päätettyihin rakentamisen ratkaisuihin. Valtuuston puheenjohtaja Erkki Paaskunta osallistui viime viikolla sekä koulun suunnittelu- ja rakentamistoimikunnan että koulun sisäilmatyöryhmän kokouksiin ja hänen mukaansa asioista keskusteltiin myös maanantaina pidetyssä kunnanhallituksen kokouksessa. Hänen käsityksensä mukaan päättäjien yhteinen kanta on, että hanke etenee suunnitellusti.

– Olen hämmästynyt sitä, miten kovaa vastakkaisasettelua asiassa on, ja pidän jopa valitettavana, miten kovaa ja vastakkaisasettelua ruokkivaa kielenkäyttöäkin sen tiimoilta esiintyy. Olisiko sitten niin, että tässä taustalla näkyy tämä yleinen tausta, että meillä on maassa paljon ongelmallisia rakennuksia ja yleinen epäluulo (korjauksiin) on kasvanut. Asiantuntijat ovat eri mieltä toimivista ratkaisuista ja se sekoittaa ja ruokkii ristiriitaisuutta. Homeasioissa löytyy hyvinkin vastakkaisia asiantuntijanäkemyksiä.

Paaskunta korostaa, että viimeisten vanhempien sisäilmatyöryhmässä esittämien huolenilmausten jälkeen sovittiin, että saneerattavassa osassa otetaan lisää näytteitä sisäseinistä juuri sieltä säilytettävästä osasta. Hän myös korostaa, että ne kohdat, joissa sädesienikasvustosta on merkkejä, ovat rajatulla alueella. Tilat, joissa ongelmia ilmeni, ovat tilasuunnitelman mukaan varasto – ja oppilashuollon tiloja, eikä siis opetustiloja.

– En usko ollenkaan, että saneerattavassa osassa on mitään ongelmia, sovitut toimenpiteet riittävät. Tilannetta seurataan myös jatkossa, hän kommentoi.

Sovitut toimenpiteet siis tarkoittavat, että vaurioituneita sisäpintoja tiivistetään sisäpuolelta, ja tiivistyksen onnistumista seurataan mittauksin.

Yleisellä tasolla Paaskunta pitää valitettavana, että rakentamishanke on synnyttänyt vanhempien kapinaa ja napinaa, somekeskusteluistakin hän on tietoinen.

– En ole kyllä oikein tottunut siihen, että asioita revitellään tällä tavoin somessa tai lehdessä, samaan aikaan kun toivomme tänne Sauvoon lisää lapsiperheitä.