PaiHan naiset aikovat hallita palloa ensi kaudella

0
PaiHa lähtee naisten Kolmoseen tavoittelemaan sijoituksia taulukon paremmalla puoliskolla. Arkistokuvassa vasemmalla joukkueen monivuotinen luottopelaaja Meira Armanto.

PaiHan naisten edustusjoukkueen kausi jalkapallon Kakkosessa sisälsi niin kotivoiton sarjassa kolmanneksi sijoittuneesta Hämeenlinnan Härmästä kuin myös tappion Kolmoseen ensi kaudeksi putoavaa RaiFua vastaan. Tulosten ailahtelevaisuus kuvastaa päävalmentaja Teemu Taskisen mukaan nuoren ja kapealla ringillä operoineen joukkueen kautta hyvin.

– Menimme kauden läpi aika pienellä pelaajaryhmällä ja saavutimme tavoitteemme, joka oli sarjassa säilyminen. Kaikenkaikkiaan näistä lähtökohdista kautta voi pitää onnistuneena. Yksi tavoite oli nostaa seuran omia junioripelaajia edustukseen ja heistä pari vakiinnuttikin paikkansa joukkueessa kauden aikana, Taskinen summaa.

Paiha säilyi sarjassa lopulta kahden pisteen turvin ennen RaiFua. Vielä elokuussa PaiHalla oli hyvät edellytykset kivuta sarjassa keskikastiin, mutta tappiot viimeisistä neljästä ottelusta jättivät joukkueen lopulta kolmanneksi viimeiseksi.

Ensimmäistä kauttaan naisten päävalmentajana toiminut Taskinen uskoo, että lähtökohdat ensi kauteen ovat jo selvästi paremmat.

– Se kävi tällä kaudella selväksi, että emme ole yksin kapean pelaajaringin kanssa. Samojen ongelmien kanssa kamppaili myös moni muu Kakkosen joukkue. Me pyrimme luonnollisesti nostamaan jatkossa yhä enemmän pelaajia ylös omista junioreista, ja se onkin mielestäni ainoa tie parempaan tällä tasolla, Taskinen uskoo.

Akkanen ja Armanto tehokkaina

Vaikka nuorten pelaajien esiinmarssi PaiHan edustukseen alkoi menneellä kaudella, heiluttavat tutut nimet edelleen tahtipuikkoa joukkueen sisäisessä tehotilastossa. Sekä Pinja Akkanen että Meira Armanto pelasivat kaikissa joukkueen peleissä kauden aikana ja viimeistelivät kumpikin kuusi maalia.

Taskinen näkee, että joukkueen vahvuus kauden aikana oli kuitenkin yhteen hiileen puhaltaminen ja tiivis joukkuepelaaminen.

– Sarjan kärkijoukkueet saivat paljon apuja liigatasolta, ja tietysti pelaajamateriaalin taso oli aivan erilainen. Me olimme kuitenkin yhtenäinen joukkue ja puolustimme parhaimmillamme niin hyvin, että kärkiryhmätkin olivat hankaluuksissa. Se oli meidän ehdoton vahvuutemme.

Pallollisempaa PaiHaa

Ensi kaudeksi tavoitteena on muovata peliä pallollisempaan suuntaan.

– Meidän täytyy pystyä pitämään palloa paremmin ja hallitsemaan pelejä sitä kautta. Tämä oli hyvä oppivuosi myös itselleni, koska olen aiemmin valmentanut vain poikien ja miesten joukkueita. Ensi kaudella joukkueen lisäksi myös myös valmentaja on vuoden kokeneempi, Taskinen hymyilee.

Hänet valittiin lokakuun alussa jatkamaan Rodrigon tekemää työtä seuran juniorivalmennusvastaavana. Se ei kuitenkaan vaikuta naisten edustusjoukkueen toimintaan.

– Toimenkuva on jatkossa laajempi, ja pyrin auttamaan nuoria pelaajia eteenpäin kohti edustusjoukkueita koko seuran sisällä. Naisten edustuksen valmentaminen jatkuu kuitenkin aivan samalla tavalla kuin tälläkin kaudella, Taskinen lupaa.