PR-naisille suunnistuksen Viestiliigan kolmossija Nousiaisista

0
Viestiliigan ohessa Nousiaisissa suunnistettiin myös henkilökohtainen Oravatonni-kilpailu. H16 sarjassa Eelis Axelin taisteli tiukasti sarjansa voitosta, taipuen vasta radan loppuosalla. Sijoitus hienosti kolmas.

Paimion Rastin naiset suunnistivat tasaisen kauden ja sijoittuivat Viestiliigan kokonaiskisassa lopulta kolmanneksi. Tämä varmistui sunnuntaina finaaliosakilpailun nelossijalla Nousiaisten Valpperissa.

Joukkueen viestiä sunnuntaina veivät Ina Westerlund, Inga Dambe ja Saara Norrgrann. Dambe nousi toisella osuudella selvään johtoasemaan. Norrgrannilla taas riitti maastossa vaikeuksia, ja sijoitus tipahti lopulta neljänneksi.

Paimion Rasti oli kaikkiaan seitsemän osakilpailua sisältävän liigan yhteispisteissä kolmantena jo ennen päätösviikonloppua. Tuon sijan pitäminen oli kuitenkin vähällä jäädä haaveeksi, kun Pargas IF oli kulkemassa kohti päätöskisan voittoa ja samalla ohittamassa PR:n kokonaistilanteessa.

Pargas IF:n ankkuri Amy Nymalm kuitenkin pyöräytti aivan lopussa ison virheen ja tipahti kolmanneksi, mikä varmisti PR:lle lopulta kolmossijan. Edellä pysyivät Tampereen Pyrintö ja porilainen Rastikarhut, jotka ottivat myös Valpperissa kaksi ensimmäistä sijaa.

Miesten päivä oli puolestaan surkea. Kärki karkasi kauas jo Samuel Heinosen avausosuudella, eivätkä Toni Saari ja Pasi Ikonen pystyneet hekään hyviin suorituksiin. Päätöskisan 17. sijan myötä PR-miesten kokonaissijoitus Viestiliigassa oli viides.

Aikuisten Viestiliigan yhteydessä kisattiin myös lasten ja nuorten perinteinen henkilökohtainen kilpailu Oravatonni. Kärkisijoille Paimion Rastin junnuista ylsivät H15-sarjan kakkonen Aapo Virtanen ja H16-sarjan kolmas Eelis Axelin. Kymmenen parhaan joukkoon sarjoissaan tsemppasivat lisäksi Minttu Lindevist (D9RR kuudes), Aaro Lahdenperä (H10 kuudes), Niilo Saari (H9RR seitsemäs) sekä Jaana Haapala (D16 kahdeksas).

Antti Veijalainen