Ratkaiseva jäähy hyydytti Ruoskan taistelun

0
Miikka Tuomola on yksi niistä uusista pelaajista, jotka liittyivät Ruoskan vauhtiin kesän aikana.

26.10. Ruoska – FoSu 2-5 19.10. Ruoska – FBC Turku 2 7-6

Ruoskan vaihteleva alkukausi jatkui lauantaina urhealla puolustustaistelulla Forssan Suuppareita vastaan. Lohkon kärkikolmikkoon povattu forssalaisryhmä oli ottelussa kuskin paikalla lähes koko ottelun, mutta toisaalta Ruoskan tiivis puolustuspelaaminen piti paimiolaiset mukana ottelussa toisen erän puoliväliin asti. Silloin Ruoskan puolustaja Joona Valmunen sai väkivaltaisuudesta viiden minuutin rangaistuksen, ja 2-2-tasatilanne muuttui hetkessä 2-4-takaa-ajoasemaksi.

Siitä Ruoska ei enää viimeisessä erässä toipunut, ja täydet kolme pistettä matkasivat vahvasti pelanneiden vierailijoiden bussin mukana Forssaan.

– Vähän tuntui siltä, että vastustajan pelaaja haki sen jäähyn. Sinniteltiin hyvin pelissä siihen asti, mutta kun vastassa on tuollainen joukkue ja meiltä puuttui muutama pelaaja kokoonpanosta niin väkisin alettiin jäämään jalalla jälkeen ottelun edetessä, tuumi Mikko Peltola, joka kantoi ottelussa kapteenin nauhaa Taneli Mattilan poissaollessa.

– Kyllä sitä voi pitää ottelun käännekohtana. Pääsimme juuri ennen jäähyä tasoihin ja meillä oli hyvä vaihe käynnissä. Jäähyn myötä tuo ote katosi ja FoSu pääsi pelaamaan enemmän omilla vahvuuksillaan, jatkoi Ruoskan valmentaja Tommi Löytynoja.

Kilpailu tehnyt hyvää


Kokonaisuudessaan monivuotinen Ruoska-laituri Peltola on ollut tyytyväinen siihen ilmeeseen, joka joukkueessa on vaikean viime kauden jälkeen ollut. Nippu kesällä saapuneita uusia pelaajia on tuonut kaivattua kilpailua pelipaikoista.

– Viime kaudella kilpailua ei oikein ollut ja silloin ehkä se paras palo häviää ensin treeneistä ja sen jälkeen myös peleistä. Kokonaisuutena voi olla ihan kohtalaisen tyytyväinen siihen, miten olemme alkukauden pelanneet. Eritoten joukkueen kokonaisilmeeseen, Peltola mietti.

Ruoska on voittanut viidestä ensimmäisestä ottelustaan kaksi ja hävinnyt kolme. Tappioista kaksi on tullut sarjan kärkinelikkoon povatuille Wirmolle ja FoSulle, ja toisaalta voitot ovat tulleet nousijajoukkueita, SC Wolvesia ja FBC Turku 2:sta vastaan.

– Lopulta erot kärkijoukkueisiinkin ovat olleet aika pieniä asioita. Tänäänkin päästimme vain viisi maalia ja kyllä sellaisella puolustamisella meillä pitäisi olla saumat voittaa ihan mikä joukkue tahansa tässä sarjassa. Silloin kun paikoista ei vain kilise pallo reppuun niin silloin ei vain kilise, summasi Löytynoja.

– Alkukausi on mennyt niin kuin vähän laskettiinkin. Nyt vain täytyy petrata tästä ja alkaa napsia pisteitä myös kärkijoukkueita vastaan.

Salon parketti kutsuu


Ruoskan raskas alkukausi jatkuu isänpäivänä vierasottelulla salolaista IBK MedA:a vastaan, joka näyttää jälleen tällä kaudella olevan vahvasti matkalla neljän parhaan joukkoon pudotuspeleihin.

Vaikka vastus on jälleen kova, ei Löytynoja pidä Salon vierasreissua mahdottomana pistetilin kartuttamisen suhteen.

– Varmasti jotain uutta keksitään taas sinne, ja todennäköisesti saamme muutamat nyt poissaolleet pelaajat takaisin kokoonpanoon siihen mennessä. Ei se mikään mahdoton paikka meille ole, vaikkei tulosta Salon parketilta ole viime vuosina tullutkaan.

Ruoskan seuraava kotiottelu on edessä 16. marraskuuta SB Hirvensaloa vastaan.