Ruoska etsii vielä ketjukoostumuksiaan ajoittain peli kulkee, syöttövarmuutta etsitään

0
Wirmon tiivis puolustuspelaaminen jätti niin Oskari Ojalan kuin muutkin Ruoskan pelaajat ahtaisiin väleihin, joista palloa oli hankala jatkaa eteenpäin.

11.10. SBS Wirmo – Ruoska 7-3

6.10. SC Wolves – Ruoska 4-10

28.9. Ruoska – UHV Bulls 7-9

Mynämäkeläinen SBS Wirmo näytti viime perjantaina sen, millainen ero Paimion Ruoskalla on tämän hetken sarjaan parhaaseen joukkueeseen. Ero oli silmillä havaittava, muttei kuitenkaan toivoton. Varsinkin ottelun ensimmäisessä ja kolmannessä erässä Ruoska pystyi ajoittain horjuttamaan väkevää isäntäänsä.

Ottelu alkoi kuitenkin vahvasti kotijoukkueen komennossa. Vain runsaan kahden minuutin jälkeen Valtteri Sainio vei mynämäkeläiset 1-0-johtoon, jonka Antti Vuorinen tuplasi pelikellon näyttessä 16 minuuttia. Ruoskan vahva vaihe erän loppuun toi paimiolaiset kuitenkin tasoihin erätaukoon mennessä.

– Taktiikka oli ihan tarkoituksella antaa heidän pyöriä kulmissa ja pitää keskusta tiiviinä, mutta kyllä he silti pääsivät iskemään palloja keskeltä sisään. Ei huono, mutta emme vain saaneet parasta ilmettä tänään kentälle. En tiedä, mistä johtui, suomi Ruoskan takalinjoilla luutinut Toni Lindell.

Wirmo meni menojaan

Toisessa erässä Wirmo iski niin keskeltä kuin laidoilta. Puhtaalla pelillä sarjaa johtavat keltapaidat naputtivat 20 minuutin aikana pallon viidesti Ruoskan reppuun, ja ottelu näytti sen myötä taputellulta.

Viimeisen erän 7–3-kavennus oli lopulta enää kosmetiikkaa.

– Se ei riitä, jos puolustaa koko pelin. Maalejakin pitäisi tehdä. Avauspeli sakkasi tänään, mutta toisaalta se on ollut jo parempaakin tällä kaudella. On meillä treeneissä ihan hyviä variaatiota, mutta tänään emme saaneet niitä vielä tuotua kentälle asti. Kun päästään treenaamaan lisää yhdessä, pelaaminen parantuu varmasti, Lindell lupasi.

Ruoska hävisi kauden avauksessaan vehmaalaiselle UHV Bullsille, mutta voitti toisessa ottelussaan paraislaisen SC Wolvesin. Alkukausi on antanut positiivisia viestejä Wirmo-tappiosta huolimatta myös Lindellille.

– Kesällä on tehty fysiikkaa ainakin enemmän kuin koskaan aiemmin. En muista, että olisimme koskaan kesällä treenaanneet niin kovaa kuin nyt. Kunto ei ainakaan lopu kesken, nyt tarvitaan vain oikeat ketjukoostumukset paikalleen ja lisää pallollisia treenejä yhdessä.

Kovat pelit jatkuvat kotona

Seuraavaksi Ruoska pelaa kaksi kotiottelua, joissa vastaan asettuvat ensin FBC Turun kakkosjoukkue tulevana lauantaina ja viikkoa myöhemmin sarjan ennakkosuosikkeihin Wirmon kanssa kuuluva FoSu.

On selvää, että peliesitysten on parannuttava noihin otteluihin, mikäli Ruoska mielii napsia pisteitä myös kärkijoukkueilta.

– Ei se ole isoista asioista kiinni. Sitten kun ketjut alkavat vakiintua, tulee syöttämisestä ja sitä kautta pelaamisesta helpompaa. Voi melkein silmät kiinni heittää syötön jonnekin, kun tietää näkemättäkin, että tuttu pelaaja tekee juoksun sinne. Se meiltä puuttuu vielä, ja se oli merkittävä ero esimerkiksi Wirmoon verrattuna, Lindell mietti.