Sauvon kirjaston syntymäpäiviä juhlistettiin merellisissä merkeissä

0
Sauvon kirjastotalo juhlittiin jo keskiviikkona paljastamalla Merihelena Leskisen tuore maalaus Tulevaisuuden Meri. Vs. kunnanjohtaja Juuso Alatalo kiitteli puheessaan taitelijaa upeasta taideteoksesta.

Teini-ikään ehtineen Sauvon kirjastotalon syntymäpäivien juhlinta aloitettiin jo keskiviikkona varsin merellisissä merkeissä. Kanttori Eeva Moilanen aloitti tilaisuuden soittamalla pianolla Myrskyluodon Maijan, joka sopi hyvin paljastettavan taulun teemaan. Myrskyävä meri pauhasi taidemaalari Merihelena Leskisen Tulevaisuuden meri -teoksessa, joka oli niin tuore ettei paljastuskangasta uskallettu laittaa sen päälle.

– Siitä puuttuu vielä sumu, mutta seuraavat pari viikkoa se saa kätevästi kuivua täällä kirjastossa. Sen jälkeen taulu matkaa Helsinkiin näyttelyyn, Leskinen kertoi paljastuspuheessaan.

Leskinen on maalannut 500-1000 meritaulua, eikä yksikään niistä ole samanalainen. Ideansa hän ammentaa Ruonalla sijaitsevan ateljeensa ikkunasta, josta näkyy meri.

–Täällä on mahtava luonnonrauha, josta ammentaa inspiraatiota, Leskinen suitsutti.

Meren ja luonnon läheisyyttä Sauvossa yltyi kehumaan myös vs. kunnanjohtaja Juuso Alatalo taulun paljastuspuheessaan.

– Meri on täällä aidosti läsnä ja luonto lähellä. Meri tarjoaa sauvolaisille ajatuksia ja rentoutumista, sanoi Alatalo puheessaan.

Tilaisuudessa avattiin myös näyttely metallinpaljastimen kanssa tehdyistä löydöstä. Kuka hukkasi piparkakkunsa peltoon Karunassa -näyttelyn esittelystä vastasi Matti Reinikainen ja Esa Villikka. He myös vastailivat yleisön kysymyksiin aiheesta.

Sauvon kirjaston syntymäpäivät jatkuvat vielä lauantaina 5.10. klo 10 alkaen.

   Anni Himberg