Tasapeli sinetöi kolmospaikan- jossiteltavaa jäi, mutta Peimari paransi kauden mittaan

0
Ali Al-Take avasi Peimarin maalikarkelot lauantaina. Ottelu oli todennäköisesti laiturin viimeinen Peimari-paidassa.

12.10. Peimari Utd – FC Åland 3-3 (2-2)

Kun seuran puheenjohtaja Olli Dahl antaa miesten edustusjoukkueen kaudelle kokonaisarvosanaksi vahvan kasipuolikkaan ja joukkueen kapteeni Samuli Vihervirta komppaa kahdeksikolla, voi kauden sanoa olleen tekijöidensä mielestä hyvä. Nousutavoittein sarjaan lähteneen, mutta lopulta kolmanneksi sijoittuneen Peimari Unitedin kauden viimeinen ottelu FC Ålandia vastaan oli lopulta koko kauden kuva: ajoittain erittää hyvää jalkapalloa, hetkellisiä nukahduksia, mutta vahvaa taisteluilmettä viimeiseen vihellykseen asti.

– Ottelun alku oli meiltä todella hyvä, teimme sovittuja asioita ja saimme luotua maalipaikkoja. 2-0-johtoon asti kaikki meni niin kuin piti, mutta sitten nopea kavennusmaali ja sitä seurannut tasoitus jollain tavalla lamaannutti meidät, tuumi Peimarin portugalilaisvalmentaja Tiago Santos.

Peimari tosiaan ehti livahtaa vahvan alun seurauksena kahden puskumaalin myötä runsaassa puolessa tunnissa jo kahden maalin karkumatkalle. Ensimmäisen nuiji sisään Ali Al-Take ja jälkimmäisen Nico Salmiosalo. Puoliajalle lähdettiin silti 2-2-tasatilanteesta Ålandin kahden salamamaalin myötä.

Ulosajot käänsivät ottelun

Toinen jakso alkoi kuten ensimmäinenkin – Peimari halusi selvästi voittaa viimeisen ottelun ja ottaa siten kakkospaikan sarjassa. Paine Ålandin kenttäpäädyssä tuottikin tulosta 58 peliminuutilla, kun vierasjoukkue joutui rikkomaan noin 20 metrissä vapaapotkun arvoisesti. Al-Take asettui pallon taakse, eikä vasuri erehtynyt: 3-2.

Johtomaalin myötä ottelun hahmoksi nousi kaksi maalia iskeneen ja loistavasti pelanneen Al-Taken sijaan ottelun erotuomari Gabriel Anton. Sinänsä tasarikkeisessä pelissä kortit alkoivat viuhua yhä useammin Peimarin pelaajille, ja kun vajaat 70 minuuttia oli pelattu, ajettiin kotijoukkueen toppari Flamur Ibrahimi toisen varoituksen myötä ulos kentältä.

Tilannetta seuranneen rangaistuspotkun Gerson Lima vielä nappasi kiinni, mutta 20 minuuttia myöhemmin Joao Vivaksen ulosajon myötä kahden vajaalla taistellut Peimari joutui lopulta antautumaan. Flipperipallo rangaistusalueella kimposi lopulta ohi Liman ja siten pisteet Sauvossa jaettiin. Samalla oman viimeisen ottelunsa voittanut FC Inter 2 livahti taulukossa sekä Peimarin että Ålandin ohi kakkoseksi.

– Tuomarivalinta oli piiriltä erikoinen tähän otteluun. Ottelussa ei tuntunut olevan mitään linjaa, ja myös Ålandin penkillä ihmeteltiin tuomioita, Dahl kummeksuu.

– Puolustimme yhden pelaajan vajaalla hyvin, mutta toinen ulosajo oli jo liikaa. Oli vain ajan kysymys, milloin maali tulisi. Todella erikoisia tuomioita, Santos jatkoi.

Parannus viime kaudesta

Peimari keräsi lopulta 26 ottelun sarjassa 53 pistettä. Joukkueen kotivire oli jälleen vahvaa, sillä 13 kotiottelusta ryhmä keräsi komeat 30 pistettä. Selkein ero ailahtelevaan viime kauteen verrattuna nähtiin kuitenkin vieraskentillä, joista paimiolais-sauvolainen joukkue nappasi 23 pisteen potin.

Viime kaudella Peimari keräsi yhteensä kymmenen pistettä vähemmän, ja vieraspisteitä kertyi tuolloin vain kymmenen.

– Kokonaisuutena kausi on ollut hyvä. Peli kehittyi viime kaudesta ja mielestäni myös kauden aikana. Keväällä saimme kyllä hyviä tuloksia, mutta pelaaminen oli hyvin varovaista virheiden välttelyä. Syksyllä olemme pystyneet pelaamaan monipuolisempaa jalkapalloa ja tarvittaessa hallitsemaan pelejä myös pallollisesti, Dahl kiitteli.

Kapteeni Vihervirta ei jäänyt kaudelta kaipaamaan kuin yhtä asiaa: hyökkääjää, joka pystyisi auttamaan joukkuetta läpi kauden.

– Nyt vaihtuvuus kärjessä on ollut mielestäni turhan suurta. Sinne tarvittaisiin yksi sellainen pelaaja, joka pystyisi pelaamaan läpi kauden ja ratkaisemaan otteluita tiukoissakin paikoissa. Ehkä se on ainut asia, jota tästä kaudesta jäi kaipaamaan. Muuten pelit ovat sujuneet paria notkahdusta lukuun ottamatta hyvin.