Tyks etsii sairaalalle nimeä

0
Sairaalaan tulevan eläinkuvaston on piirtänyt sairaalan visuaalisesta suunnittelusta vastaava arkkitehti Mikko Sinervo Arkkitehtiryhmä Reino Koivulasta. Ilmeikkäät eläinkuvat syntyivät vaiheittain. Eläinhahmojen luomisessa on ollut mukana myös arkkitehti Riitta Pikkuhookana.

TURKU Turun yliopistollisen keskussairaalan uudisrakennuksen nimestä on avattu kisa. Yleisö saa myös valita suosikkinsa sairaalan seiniin tulevista saariston eläinkuvista.

Sairaanhoitopiirin uuden sairaalan rakennushanke on kulkenut T3-nimellä, mutta siitä halutaan eroon kun rakennus valmistuu loppuvuodesta 2021. Nimen tulisi olla helppo muistaa ja sen pitäisi kuvastaa sairaalan saaristohenkistä ilmettä.

Parhaan ehdotuksen antaja julkistetaan, mutta ei palkita. Palkintona on mahdollisuus päästä Turun historiaan nimen keksijänä.

Uuden sairaalan suunnittelussa on kiinnitetty erityistä huomiota perheiden mukaan ottamiseen hoidossa.

Kaikille uuden kahdeksankerroksisen sairaalan osastoille ja poliklinikoille on valittu oma tunnuseläin. Eläinkuvat tuovat lämpöä ja sympaattisuutta sairaalaympäristöön, kun ne auttavat potilaita pois sairauden ajattelemisesta sekä opastavat perille.

Sairaalan sisääntulon suunnittelun lähtöajatuksena oli vene. Sairaalan katolle rakennettava konehuone valaisee ympäristöä – kuin majakka saaristossa laivojen öistä matkaa.

Uuteen sairaalaan siirtyy eniten U-sairaalassa nykyisin toimivia yksiköitä, joihin kuuluvat muun muassa lasten ja nuorten klinikka sekä naistenklinikka. Lisäksi uusi sairaala tuo yhteen eri puolilla Tyksiä nykyisin toimivat korva-nenä-kurkkutautien sekä suu- ja leukasairauksien klinikat yhteiseen “pään kerrokseen”.

Nimikisa osoitteessa https://uusisairaala.fi/