”Aivan mahtava piristys taloon”

0
7A-luokkalaiset olivat leiponeet herkkuja myyntiin. Martta Katajainen, Martta Perkonoja ja Aino Toivonen pohtivat tuotteiden hinnoittelua.

Sauvon palvelukeskus ja sen pihapiiri keräsivät lauantaina joulunavaustapahtumaan runsaasti väkeä. Uusi paikka keräsi kehuja niin kävijöiltä, myyjiltä kuin järjestäjiltäkin.

– Vietimme keväällä Unelmien liikuntapäivää palvelukeskuksen pihalla, ja siitä se idea lähti. Palvelukeskus toivoi eritoten enemmän aktiviteettia tänne, ja paikalliset yhdistykset lähtivät mukaan järjestämään yhdessä kunnan kanssa. Varhaiskasvatus on koristellut taloa sisältä, 7A-luokka lahjoitti kuusen, Eläkeliitto tarjosi asukkaille letut eli monet ovat olleet mukana järjestelyissä ja tästä yhteistyöstä olen erittäin tyytyväinen, kertoi pääorganisaattori ja Sauvon kirjastonjohtaja Päivi Inkinen.

Myös palvelukeskuksen henkilökunta oli innoissaan tapahtumasta.

– Aivan mahtava piristys. Tämä tuo juuri sitä kaivattua aktiviteettia ja elämää taloon. Järjestimme omaisille kahvitilaisuuden samana päivän, joten kaikki voivat olla yhdessä, niin nuoret kuin vanhat. Vanheneminen kun kuuluu meidän kaikkien elämään, toteaa vanhustyönpäällikkö Kirsi Haavisto Sauvon palvelukeskuksesta.

Yhteistyö muiden tahojen kanssa on ollut jo kauan toivottua.

– Totta kai toivon, että tästä tulee perinne ja yhteistyö jatkuu muutenkin, jatkaa Haavisto.

Tuttuja tapaamassa


Kaverukset Risto Mannerjärvi ja Martti Kavander olivat tulleet naapurustosta tuttuja tapaamaan.

– Ihmiset olivat etukäteen pessimistisiä paikasta, mutta tulihan tänne paljon ihmisiä. Eläkeläisten lettuteltalla on aina jonoa, on se torilla tai täällä, totesi Mannerjärvi.

– Tuttujen takia tänne tullaan, mutta tulin myös hakemaan hunajaa, jatkaa Kavander.

Lettujonossa vuoroaan odottelivat Nelli Kalasniemen kanssa 8-vuotiaat Jadessa ja Amelia, sekä 4-vuotias Lena.

– Olimme temppuradalla ja se oli kivaa. Joulupukkikin nähtiin ja saimme häneltä karkkia, mutta syliin ei uskallettu mennä, kertovat lapset.