Apukäsiä yksinyrittäjälle silloin kun niitä tarvitaan

0
Ancelika Lindberg-Erling ja Salla Axelin ovat olleet tyytyväisiä yhteistyönsä sujumiseen.

Paimioon ollaan rakentamassa palveluverkostoa, joka edistää osaavan työvoiman saatavuutta ja toimii linkkinä paimiolaisten työnantajien ja työnhakijoiden välillä. Kyse on Seutu2-nimisestä hankkeesta, joka on käynnistynyt yhteistyöllä Paimion Yrittäjien ja Paimion Työvoimapalvelujen välillä.
Syyskuussa alkaneessa Seutu2-hankkeessa on saatu aikaan ensimmäinen rekrytointi, kun Ancelika Lindberg-Erling työllistyi Sallan Pajalle ompelijan tehtävään.
Sekä Lindberg-Erling että Salla Axelin vakuuttavat tyytyväisyyttään.
– Tässä on nyt neljä kättä tekemässä töitä, kun muuten olisi kaksi, Axelin sanoo.
Yksityisyrittäjän kohdalle osui sellainen positiivinen ongelma, että töitä on tällä hetkellä enemmän kuin hän pystyy yksin tekemään. Sallan Paja valmistaa käyttötuotteita tekstiileistä ja betonista, ja niitä myydään niin verkossa kuin lukuisissa kivijalkaliikkeissä.
– Normaalisti olen saanut tällaisissa tilanteissa apua alihankkijoiltani, mutta tällä kertaa heilläkin oli kiireitä. Ja joulu on vielä parasta sesonkiaikaa, Axelin kertoo.
Hän keksi ottaa yhteyttä Toimintakeskus Apilaan, jossa Paimion kaupungin työvoimapalvelut sijaitsevat. Axelin kehuu palvelun ripeyttä; hän sai heti tiedon, että kaksi ompelutaitoista löytyy, ja jo seuraavana päivänä hän kävi Apilassa tekemässä työhaastattelut.
– Molemmat olivat ihan hyviä, mutta Angelicalla kaikki oli ompelutaidon lisäksi valmiina niin että pystyi ottamaan työn nopeasti vastaan: lapsella hoitopaikka ja auto käytössä että pääsee tänne Juntolaan.
– Lisäksi yrittäjän korvia tietysti hiveli, kun kysyin millainen olisi unelmiesi työpaikka ja Ancelika vastasi että sellainen missä on koko ajan tekemistä eikä tarvitse odotella, Axelin hymyilee.
Lindberg-Erling sanoo, että kivalta tuntuu, varsinkin kun työtä löytyi omasta kotikunnasta. Ancelika valmistui vaatetusalan artesaaniksi vuonna 2016 ja on etsinyt työtä pitkään. Hankkeen kautta työllistyneiden työsuhteet ovat määräaikaisia, mutta Lindberg-Erling toivoo, että tämä työjakso poikii lisää mahdollisuuksia jatkossa.
Paimion kaupungin työvoimapalveluissa pidetään avainasiana henkilökohtaista palvelua. Kun työnhakijat ja heidän taitonsa tiedetään henkilökohtaisesti, kutakin asiakasta voidaan tukea räätälöidysti kohti työllistymistä.
Asiakaskunta laajenee Seutu2-hankkeen myötä, joten Paimion kaupungin työvoimapalveluissa on lisätty työntekijämäärää. Palvelui-hin on palkattu urasuunnittelija Mari Loikkanen.