Ässä-Putiikki on nyt Amanda Butik

0
Vaatteet ovat olleet Kati Salorannan mielenkiinnon kohteena jo pikkutytöstä lähtien.

Kun paimiolainen Kati Saloranta viime talvena kävi yrittäjäkurssin ja kurssin yhteydessä kaikki kertoivat omasta yrityksestään, useampi kurssilainen hämmästyi kuullessaan että Ässä-Putiikki onkin naistenvaatekauppa. Heille nimi oli herättänyt muita mielikuvia. Kurssin vetäjäkin ehdotti, että nimen muuttamista kannattaisi harkita.

Niinpä Ässä-Putiikki on nyt Amanda Butik ja omistajana toimii Kati Saloranta, joka aloitti yrittäjänä viime vuoden lopulla.

– Äitini Satu Marttila ehti työskennellä yrittäjänä peräti 47 vuotta, ja jo pienenä olen hänen vaatekaupassaan pyörinyt ja myöhemmin toiminut myyjänä ja sisäänostajana toistakymmentä vuotta, Saloranta kertoo.

Hän halusi säilyttää uudessa nimessä muiston äidin suvusta; äidin isoäiti oli nimeltään Amanda.

Saloranta myöntää olevansa oikealla alalla; vaatteet ja asusteet ovat kiinnostaneet pikkutytöstä lähtien. Hän on ollut aiemmin töissä useissa vaate- ja kenkäliikkeissä. Yrittäjyys tuli ajankohtaiseksi, kun äiti jäi eläkkeelle ja omat lapset ovat jo ”maailmalla”.

Amanda Butik sijaitsee Paimion vanhimmassa liiketalossa, kaksikerroksisessa hirsitalossa, joka tiettävästi rakennettiin vuonna 1929. Ennen Ässä-Putiikkia siinä on siis ehtinyt olla useita muita liikkeitä.

– Toivon että ihmiset kävisivät näissä kivijalkakaupoissa ja Vista pysyisi eläväisenä. Näissä saa henkilökohtaista palvelua ja tarjonta on erilaista kuin kauppakeskuksissa, joissa kaikissa on ne samat ”henkkamaukat”.

Saloranta naurahtaa, että palveleminen ja stailaus tulee kaupan päälle eikä maksa erikseen. Hän etsii jokaiselle asiakkaalle parhaiten sopivan vaihtoehdon ja sanoo suoraan, jos joku malli tai väri ei asiakkaalle sovi.

– Ei tulisi mieleenkään koskaan sanoa, että se on sulle nätti, jos se ei oikeasti ole. Hyvässä vaatteessa ihminen viihtyy.

Saloranta sanoo, että ykkösasia vaatteissa, jotka hän ottaa myyntiin, on korkea laatu. Hän pukeutuu itsekin vaatteisiin, jotka ovat kestäviä ja joissa on hyvä olla.

Tällä hetkellä muoti on Salorannan mukaan hyvinkin värikästä, kun usein syysvaatteet ovat olleet harmaita ja tummia. Nyt niissä on paljon ruskan värejä.

– Myös punainen tekee tuloaan, varsinkin kun pikkujoulukausi lähenee.