Carmeninae-kuoron ”Joulukortti” helähtää sunnuntaina Turun Sigyn-salin lavalla

0
Carmeninae tarjoilee uutuuslevyllään musiikillista jouluiloa. Esiintymislavalle ryhmä nousee ensi sunnuntaina Turun Sigyn-salissa.

Piikkiöläiseltä Carmeninae-kuorolta on valmistunut parin vuoden intensiivisen työskentelyn jälkeen joululevy. Kuoro juhlistaa uunituoreen Joulukortti -nimisen levynsä valmistumista konsertoimalla ensi sunnuntaina Turun Sigyn-salissa.

– Levy on nyt valmis ja esiintymistauko ohi. Vihdoinkin on koittanut hetki, jolloin kuoro pääsee taas lavalle ja yleisön eteen, iloitsee kuoronjohtaja Elina Haavisto.

Uudella levyllään Carmeninae on löytänyt tuttuihin joulusävelmiin uusia tulkintatapoja ja sävyjä. Äänitteellä on myös pari aivan uutta Carmeninaelle räätälöityä joululaulua: levyn nimikappale Joulukortti ja Joulun kruunu . Molemmat ovat näytteitä kuoron laulajiin kuuluvan Susanna Salon säveltäjän- ja sanoittajantaidoista.

Carmeninaen edellisille viihdeproduktioille ( Päätoimine Naine , Rakkaat Kassasisaret ), on ollut ominaista, että tarjolla on ollut musiikillinen matka tunnelmasta toiseen – yllätyksiä unohtamatta. Kuoro lupaa, että myös Sigyn-salin ”julkkarikeikalla” tulee olemaan kaikenkirjavaa joulutunnelmaa paitsi musiikin myös muiden elementtien muodossa.

– Joku juju pitää biisissä ja esiintymisessä aina olla, Haavisto kiteyttää.

– Ja kyllähän tälläkin levyllä on sitä Carmininae-tyyppistä säätämistä aika lailla.

Kappaleiden sovitukset ovat Haaviston käsialaa, ja niistä kaikista voi selkeästi tunnistaa Carmeninaen omintakeisen tyylin. Carmeninae-tavaramerkki tarkoittaa muun muassa sitä, että kappaleiden mausteena on usein vähintäänkin hyppysellinen huumoria.

Laulujen taustat on tehnyt levylle Pasi Ketola , joka on yhdessä Joona Lukalan kanssa vastannut myös levyn äänittämisestä.

Livekeikalle Sigyniin Carmeninae toivottaa yleisönsä lämpimästi tervetulleeksi.

– Tämä tilaisuus ei tällaisenaan toistu, joten lavalle noustaan herkällä mielellä ja heittäytyvällä asenteella, Haavisto toteaa.

Konserttilippuja on myynnissä muun muassa Kaarinan ja Piikkiön palvelupisteissä sekä Kaisla-myymälässä Turussa.

Carmeninaen levyt ovat julkkareissa uunituoreina myynnissä. Sen jälkeen ne tulevat myyntiin ainakin Piikkiöön Kahvila Pirskattiin ja Turun Kaisla-myymälään.

– Myös Carmeninaen jäseniltä niitä löytyy, Haavisto kertoo.