JHL uhkasi uusilla lakoilla – Paimiossa se vaikuttaisi jälleen kouluihin, päiväkoteihin ja siivoukseen

0
Oikeaoppinen lautasmalli koostuu koululounaalla helposti.

JHL:n ja Arkean neuvottelut päättyivät tänään pian alkamisen jälkeen ja JHL ehti jo aiemmin todeta, että mikäli neuvottelut eivät etene, lakkoja on luvassa lisää. Toistaiseksi  tietoa uudesta lakosta ei ole tullut, mutta Paimion kaupunki tiedottaa jo valmistautumisestaan mahdollisiin lakkotoimiin. Tälläkin kertaa Paimiossa pyritään huolehtimaan siitä, että lakkoaterioiden avulla varmistetaan lasten, oppilaiden ja opiskelijoiden oikeus päiväkoti- ja kouluruokaan.

Päivitetyssä suunnitelmassa on huomioitu, että jokaisena päivänä olisi tarjolla lämmin pääruoka sekä Vistan että Lukion Padalla ja muissakin kouluissa sekä päiväkodeissa.  Kaupunki on varautunut jälleen kolmen päivän lakkoon. Mikäli lakko jatkuu pidempään tai järjestelyissä tulee ongelmia, asiasta tiedotetaan lisää.

Jos lakko toteutuu, on varauduttu myös siihen, että Paimiossa se tietää myös sitä, että siivouksesta joudutaan tinkimään. Uimahalli Solinan sekä kuntosalin osalta selvitetään, saadaanko siivous järjestymään edes lyhennetyillä aukioloajoilla, vai joudutaanko uimahalli ja kuntosali sulkemaan lakon ajaksi. Tästäkin tiedotetaan lisää myöhemmin.

Mahdollisen lakon toteutuessa tiedotusvälineiden lisäksi ajantasaista tietoa annetaan Paimion kaupungin www-sivuilla (www.paimio.fi) ajankohtaisissa uutisissa, kaupungin Facebook-sivuilla sekä tiedotteilla Wilma-järjestelmässä (wilma.paimio.fi)

Jos lakko toteutuu, lasten, koululaisten ja opiskelijoiden kannattaa syödä normaalia reilumpi aamupala ennen koulu- tai hoitopäivää. Tavoite on, että lakkopäivien aikana tarjotaan lämmin keitto tai puuro, jolloin lapsilla ja nuorilla voi olla illalla enemmän nälkä kuin tavallisesti.