Kauhuakasvoille- Kansanopiston maskeerauslinja loihti Halloween-aiheisia kasvomaalauksia

0
Wilma Siippainen loihti kissamaista kasvomaalausta Polina Bobrovnikovalle.

Varsinais-Suomen kansanopiston teatteri- ja maskeerauslinjan oppilaat olivat mukana Turun pääkirjaston kauhuteemaisella viikolla tekemässä kasvomaalauksia kirjaston asiakkaille.

Kirjaston nuortenosasto Stoorista löytyi tiistai-iltana suuri pöytä, joka oli täynnä maskeeraustarvikkeita. Pöydän ympärillä olleissa tuoleissa istui kasvomaalausasiakkaita, joiden kasvoille loihdittiin toinen toistaan jännittävimpiä kuvia.

Maskeerauslinjan oppilaat kutsuttiin paikalle kirjaston toimesta.

– Halusimme jotain toiminnallista ja erikoisempaa, jotain, mitä ei heti ensimmäisenä odottaisi, kirjastonhoitaja Reetta Kannas kertoo.

Maskeerauspisteen viereen oli laitettu esille alan kirjallisuutta. Lisäksi kirjaston pelihuone oli muuttunut kauhuhuoneeksi samaisten maskeerausoppilaiden toimesta. Synkäksi ja pelottavaksi somistetussa huoneessa pystyi koko viikon ajan katsomaan kauhuelokuvia. Lisäksi huoneen taustamusiikki oli kansanopiston elektronisen musiikin- ja biisitekolinjan oppilaiden käsialaa.

Haaveissa alan jatko-opinnot

Maskeerauspisteellä oli jo kuhinaa ennen kuin se virallisesti avautui. Innokkaat kasvomaalauksen ottajat saivat inspiraatiota haluamiinsa kuviin internetistä.

– Asiakas saa toivoa, mitä he haluavat. Nykyään kuvia löytää helposti netistä. Käytämme vesiliukoisia lapsiystävällisiä värejä, opettaja Tuula Lähteensuo kertoo.

Varkaudesta kotoisin oleva Wilma Siippainen tekee kissamaista kasvomaalausta asiakkaalleen.

– Kansanopiston jälkeen haluan suorittaa maskeerauksen oppitutkinnon Helsingissä. Haaveissa on toimia maskeeraajana elokuvissa ja teatterissa, hän kertoo.

Paimiolainen Jenni Hytönen maalaa asiakkaansa kasvoille tummia silmiä.

– Olen teatteri-ihmisiä Paimion kesäteatterin prokkiksista. Lähdin kansanopistoon, sillä halusin oppia maskeeraus- ja teatteripuolta. Koulun jälkeen haluan suunnata Lontooseen Royal Academyyn musiikkiteatteria ja dramaturgiaa opiskelemaan, hän kertoo.