Lapset mukana töissä

0
Venla Pensas ja Vili ja Mino Tirkkonen pääsivät perjantaina näkemään vierestä, miten iskät paiskivat töitä.

Tänään perjantaina meno on ollut monella työpaikalla tavallista vauhdikkaampaa, kun on vietetty Lapsi mukaan töihin -teemapäivää.
– Kyllä mekin ollaan Mikon kanssa äänekkäitä, mutta tänään täällä on ollut vielä äänekkäämpää, naureskeli Petri Tirkkonen Despron Paimion-toimistossa Ylä-Vistalla.
Mikko Pensas on hänen työtoverinsa, ja perjantaipäivän ajan työhuoneessa olivat myös Mikon tytär Venla ja Petrin pojat Vili ja Mino.
Heille ei tarvinnut keksiä tekemistä, vaan he olivat tehneet muun muassa ninjan heittotähtiä kätevästi konttoritarvikkeista. Niiden heittämisessä kisattiin käytävällä.
– Me on tehty yhdessä myös pahvilaatikosta talo hevoselle. Näyttääkö tämä talolta, Vili kyseli.
– Ruokatunnilla me käytiin kebabilla, Mino kertoi.
Saatavilla oli myös mehua ja keksejä firman puolesta. Petri Tirkkosen mukaan työnantaja on suhtautunut Lapsi mukaan töihin -päivään kannustavasti. Despro on energia- ja telecom-alan asiantuntijapalveluihin erikoistunut yritys, jolla on useita toimipisteitä Suomessa, ja lapsia oli mukana useissa niistä.
Kampanjapäivä tarkoituksena ei ollut teettää lapsella varsinaisesti työtä, vaan tutustuttaa hänet vanhempansa tai muun läheisen aikuisen arkeen. Moni lapsi ei välttämättä edes tiedä, mitä oma vanhempi tekee työkseen. Lapsiasiavaltuutetun toimisto koordinoi kampanjapäivän suunnittelua yhteistyössä työmarkkinajärjestöjen kanssa.