Leijonien harja kasvaa vuosi vuodelta

0
Tuomo Rauvala (vas.) sekä Antti ja Aarni Alanne olivat saapuneet paikalle kuuntelemaan sijoitusyhtiöiden tarinoita kasvutarinoista.

Vuosittain osallistuvien yritysten ja sijoittajien määrässä mitattuna suosiotaan kasvattanut Paimion Leijonienluola nosti jälleen rimaa ensi vuotta varten pykälän korkeammalle. Kaupungin elinkeinojohtaja Mika Ingin ideoima kasvuyritysten ja pääomasijoittajien verkostoitumistapahtuma houkutteli jälleen kaupungintalolle liki täyden Paimiosalin eilen torstaina.

Nopeasti silmäiltynä näytti siltä, että merkittävä osa paikallisista ja muista lähialueen yrityksistä eivät olleet suoraan hakemassa rahoitusta millekään tietylle investoinnille tai kehityskohteelle, vaan pikemminkin tapaamassa sijoittajia ja kanssayrittäjiä. Näillä ajatuksin liikkeelle oltiin ainakin aamutuimaan lähdetty Alanteen Tilalta Paimiosta.

– Ei meillä ole mitään suoranaista investointia, johon toivoisimme rahoitusta. Pikemminkin tulimme katselemaan avoimin mielin tunnelmaan ja tapaamaan ihmisiä. Tietysti esimerkiksi marjojen vienti ulkomaiden markkinoille yhä laajemmin kiinnostaa meitä tulevaisuudessa, yrittäjät Antti ja Aarni Alanne miettivät.

Myös Paimiossa pääkonttoriaan pitävän Electric Power Finlandin toimitusjohtaja Tuomo Rauvala oli paikalla enemmän tutustumassa kuin varsinaisesti etsimässä sijoittajaa.

– Enemmän avoimin mielin liikkeellä kuin mikään selkeä päämäärä mielessä. Me myymme enemmänkin palvelua kuin mitään tiettyä tuotetta, joten siinä mielessä kehitystarpeet ovat vähän erilaisia.

Innovaatioita riittäisi jalostettavaksiKolmatta kertaa järjestetty Paimion Leijonienluola alkoi kuuden sijoitusyhtiön esittäytymisellä, jonka myötä kävi hyvin nopeasti selville, että Ingi oli saanut houkuteltua paikalle todella kovan luokan sijoittajia.

Satojen miljoonien menestystarinat vilahtelivat powerpoint-esityksestä seuraavaan, ja yritysten kasvutarinoiden luominen näytti olevan esittelijöille arkipäivää.

– Suomalaisilla yrityksillä olisi mahtavia oivalluksia kasvatettavaksi ja hienoja tarinoita kerrottavaksi. Näkemykseni mukaan juuri se, miten asioista kerrotaan, on monille yrityksille ongelma. Täällä tehdään hyvää innovointityötä, mutta sitten sen jalostaminen todelliseksi kasvutarinaksi ontuu, pohti sijoitusyhtiö CapManin managing partner Juha Mikkola.

Kun esitykset olivat ohi, jatkui päivä iltapäivällä sijoittajien ja yritysten tapaamisilla, joissa päästiin tarkemmin kartoittamaan mahdollisia sijoitustarpeita, -kohteita ja -mahdollisuuksia.