Luonnonsuojelupiiri palkitsi ja valitsi

0

Varsinais-Suomen luonnonsuojelupiiri juhli 50-vuotista taivaltaan, palkitsi ansioituneita sekä valitsi uuden hallituksen. Paikallisia nimiä hallitukseen ovat Mai Suominen ja varajäsen Kukka Hammarström Kaarinasta.

Toiminnan painopisteinä vuonna 2020 ovat Suomen luonnonsuojeluliiton teemavuoden mukaisesti puhtaat ja terveet vedet ja metsät sekä perinnemaisemat.

– Piirin pitkään jatkunut työ metsiensuojelun parissa tukee hyvin vesiensuojeluteemaa. Rohkaisemme metsänomistajia siirtymään mahdollisuuksien mukaan jatkuvan kasvatuksen menetelmään, sillä avohakkuualueilta vesistöihin huuhtoutuu helpommin ravinteita ja kiintoainesta, toteaa puheenjohtajana jatkava Saija Porramo.

Juhlan kunniaksi palkittiin Suomen luonnonsuojeluliiton ansiomerkein pitkäaikaisia luonnonsuojeluaktiiveja niin piirissä kuin paikallisyhdistyksissä. Kultainen ansiomerkki luovutettiin mm. Viri Teppo-Pärnälle Paimioon. Hopeisen ansiomerkit saivat mm. Jari Kårlund Sauvosta sekä Jouni Pusa ja Mai Suominen Kaarinasta.