Herkut menivät kaupaksi
Koulun aulassa perjantaina järjestetty buffet houkutteli herkkuineen nuoria asiakkaita jonoksi asti.
– Tämä on neljäs koululla vietetty Nenäpäivä. Buffetissa ovat mukana niin henkilökunta kuin oppilaat. Sen kaikki tuotto menee suoraan Nenäpäivä-keräykseen. Kerätty summa on ollut iso joka vuosi, luokanopettaja Maija Ojala kertoo.
Buffetin antimet muodostuivat opettajien omista luomuksista sekä Cafe Astan, Tannisten leipomon ja Leipomo Salosen lahjoituksista.
Kiertotalous tutuksi kirpputoritoiminnalla
Yhdessä koulun liikuntasaleista kävi myös kova kuhina. Salin lattialle levitettyjen vilttien päällä oli kaupan leluja, kirjoja ja vaatteita. Myyjinä toimivat kirppispaikan lunastaneet oppilaat. Kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun koulun lähihistoriassa vastaavaa järjestetään.
– Kestävän kehityksen ryhmä on idean takana ja järjestänyt kirppiksen. Tuemme kestävää kehitystä ja opetamme ajatusmaailmaa laittaa tavaraa kiertoon, opettaja Mervi Luostarinen kertoo.
Kirpputoripaikan kahden euron paikkamaksu ohjattiin suoraan Nenäpäivään, kun tavaroiden tuoton myyjät saivat pitää itse.
– Mietimme, mitä voisimme koulussa tehdä, jotta tukisimme ympäristöystävällisyyttä. Tavaran kierto tukee asiaa ja hyödyttää myös rahallisena motivaattorina myyjiä, kestävän kehityksen ryhmän oppilaat kertoivat.