Niina Alho nousi SDP:n piirin johtoon

0

KAARINA Varsinais-Suomen SDP valitsi viime lauantaina Uudessakaupungissa piirin uudeksi puheenjohtajaksi piikkiöläisen Niina Alhon. 37- vuotias Alho on Kaarinan kaupunginvaltuutettu ja Kaarinan SDP:n puheenjohtaja. Myös piirihallitukseen nousi kaarinalaisväriä Timo Virkkulan valinnan myötä.

Kokous otti vahvasti kantaa työehtojen polkemiseen. Varsinais-Suomen SDP:n piirikokous on huolissaan työmarkkinatilanteesta. Lakkoja on päällä ja uusia työtaisteluilmoituksia on annettu.

Työnantajan puolelta vedotaan kiristyvään kilpailutilanteeseen, ja ainoana keinona esitetään työehtosopimusten heikentämistä. Työntekijäpuolelta katsottuna muutostilanne näyttää kyykyttämiseltä, missä yrityksen voitot haetaan pieni- ja keskituloisten työntekijöiden selkänahasta. Palkkoja, lomia ja lomarahoja leikataan samalla, kun arjen työssä joutuu koville ja yhä pienempi määrä työntekijöitä hoitaa yhä kasvavaa työmäärää.

Varsinais-Suomen SDP:n mielestä tilanne pitää ratkaista tavalla, jossa ihmistä ei pidetä aletavarana, kun työnantajat shoppailevat halvempia työehtosopimuksia.

Tarvittaessa on muutettava työehtosopimuslakia ja luotava kokonaan uudet pelisäännöt työehtojen muutostilanteille.

Varsinais-Suomen SDP tukee niin arkealaisia Turussa kuin postilaisia koko maassa ja toivoo mukana olevien liittojen jäsenille voimia käynnissä olevaan työtaisteluun.

(korjattu paikkatieto  13.11. klo 9.40)