Paimion kaupunki tiedottaa: Arkean lakon aikainen toiminta

0
Paimion Vistan koulun ruokalaa

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL:än kuuluvat Arkea Oy:n työntekijät ovat tästä päivästä lähtien kolme päivää kestävässä lakossa. Lakko kestää JHL:n ilmoituksen mukaan keskiviikon, torstain ja perjantain.

Lakko koskettaa Paimiossa lähinnä ruokapalveluiden henkilöstöä. Lisäksi JYTY on ilmoittanut samana aikana olevasta tukilakosta koskien Arkean palveluksessa olevia heidän jäseniä. Tämä merkitsee käytännössä sitä, että kiinteistöjen siivous ei toimi.

Lakon ulkopuolelle on ruokahuollossa rajattu vanhusten asukasruokailu (mm. Paltanpuisto), kotihoidon asiakkaiden ruokailu ja potilasruokailu (terveyskeskus). Tämän mukaan Paltan Pata on toiminnassa, mutta se ei mahdollista ulkopuolisten käyntiasiakkaiden ruokailua.

Siivoustoimessa lakon ulkopuolelle on rajattu mm. Paimion terveyskeskus, Sauvon terveysasema ja terveyskeskuksen välinehuolto.

Paimion kaupunki on varautunut kolmen lakkopäivän osalta kouluruokailun ja päiväkotien ruokailun järjestämiseen. Vasta aamulla tiedämme, minkä verran Arkea pystyy osoittamaan meille ruokapalveluun henkilöstöä. Poikkeuksellinen tilanne aiheuttaa meille näiden päivien aikana ongelmia, mutta parhaamme mukaan ne selvitämme ja vastuumme lasten ja koululaisten ruokailusta hoidamme.

Emme pysty noudattamaan alkuperäisiä ruokalistoja, koska henkilöstöä ei ole riittävästi. Päiväkotien ja koulujen ruokailuun liittyen tiedotetaan asiasta vielä erikseen.

Tässä tilanteessa kiinteistöjen siivous ei kuulu kiireellisimpiin hoidettaviin tehtäviin, vaan siitä joudutaan tinkimään ja osin luopumaan kokonaan lakon ajalta. Se näkyy kiinteistöjen siisteydessä.

Toivomme, että kiinteistöjen käyttäjät ja niissä palveleva kaupungin henkilöstö huomioivat tämän omassa toiminnassaan ja parhaansa mukaan noudattavat normaalia korkeampaa siisteyttä.

Uimahalli Solina on suljettu ke-pe 6.-8.11.2019. Eli sekä allasosastot että kuntosali ovat kiinni, koska uimahallilla ei voida toteuttaa riittävää siivousta uimahallin turvallisuuden ylläpitämiseksi. Sulkeminen perustuu Turvallisuus ja kemikaaliviraston (Tukes) laatimiin turvallisuusvaatimuksiin.

Seuratkaa tilanteen edistymistä kaupungin internet-sivuilla (www.paimio.fi) ja Solinan facebookissa. Tänään kaupungin sivuilla on jo tietoa lähipäivien ruokailuista ym.

Kaupunki toivoo kaikilta ymmärrystä ja joustavuutta tässä poikkeuksellisessa tilanteessa.

tiedotteen on tehnyt sivistysjohtaja Jyrki Lumiainen