Piikkiön R-kioski tekee hyvää työtä

0
Seinällä roikkuu jo PiPS:lle myönnetyn toimintatonnin lahjakirja ja seuraavaksi sinne ripustetaan Kehitykselle osoitettu lahjoitus. Paula Kylänpää kertoo, että on hyvä tunne, kun voi tukea oman kylän urheilutoimintaa.

Siellä poiketaan ohikulkiessa mutta usein ihan varta vasten. Vilskettä on pitkin päivää ja moni asiakkaista käy ihan päivittäin kahvittelemassa. Mikä se on? No Piikkiön R-kioski, paikallisten “olohuone”.

Maanantaina aamupäivällä kauppias Paula Kylänpää napautti koneelle hepojokilaisen Hannu Laineen veikkauskupongin. Laine asioi ärrällä kertomansa mukaan säännöllisesti.

– Veikkauksen peleistä pelaan Kenoa, Lottoa, Totoa, hän paljastaa ja kertoo saaneensa aikanaan totopelista tuntuvan voiton. Summa tuolloin markka-aikaan oli reilut 70 000. Taisipa jopa olla, että sen voiton toi oma hevonen.

Kauppias Paula Kylänpää tuumaa tähän jatkoksi, että Piikkiön R-kioski onkin vahvasti pelikioski. Sen kertoo jo kassan viereinen seinämä, jossa näkyy iso määrä pelikuponkeja, joihin voi lunastaa osuuksia.

– Meillä on osaava henkilökunta ja riittävästi tietoa, osaamme laittaa pelit kuten asiakkaat haluavat. Moni sanookin, että tulee tänne juuri siksi, että palvelu on asiantuntevaa.

Kioskista on tullut myös monille olohuoneen jatko, sinne tullaan kahvittelemaan ja tapaamaan tuttuja. Myyjät itsekin piikkiöläisinä ovat oppineet tuntemaan asiakkaansa ja heille osataan tarjota mukava piipahdushetki. Usein kaffen kupeessa maistuvat pullat ja snacksit, ja jutustellaan tuoreimmat kuulumiset.

Ärräkauppiaana keväällä aloittanut Paula Kylänpää tykkää työstään ja kehuu vuolaasti työntekijöitään Miia Viinikaista ja Jenna Löytöläistä. Heillä on kuulemma hyvä henki ja se tuulahtaa kioskista uloskin.

Tämä näkyy myös myynnissä. Loppukesän ja syksyn aikana Rautakirjaketjun sisäisessä kilvassa Piikkiö on noussut kahtena peräkkäisenä mittausjaksona valtakunnan kahdeksan parhaan joukkoon, kun mitataan välipalojen myynnin kehitystä.

Menestys tarkoitti, että Kylänpää sai parin kuukauden välein valita, minne hän haluaa osoittaa tuhannen euron tukisumman. Ensimmäinen tonni meni elokuussa Piikkiön Palloseuralle ja toinen lokakuussa Piikkiön Kehitykselle.

Vilskettä kioskilla on riittänyt myös viime viikkoina, kun postilakko on tuonut uusia asiakkaita ärräpakettien ja matkahuollon pakettiliikenteen lisääntymisen kautta. Yhä useampi yllättyy myös siitä, että R-kioskilla onnistuu myös vaikkapa laskunmaksu ja aamusta ihan iltayhdeksään asti.