Yli joka kymmenes autoilee kesäkumeilla ensipakkasilla

0

11 prosenttia suomalaisista myöntää suoraan, että talvi pääsee usein yllättämään ennen renkaidenvaihtoa. Yli joka kymmenes auto saattaa siis olla ensimmäisillä aamupakkasilla liikenteessä kesävarusteissa.Tieto selviävät Tori.fi:ssä lokakuussa toteutetun kyselytutkimuksen vastauksista.

Nastarenkaat saa lain mukaan vaihtaa alle marraskuun alussa. Pois ne on vaihdettava viimeistään maaliskuun lopussa. Kitkarenkaille ei varsinaista käyttökieltoa olekaan. Lakisääteinen talvirengaspakko alkaa joulukuun alussa ja päättyy helmikuun loppuun. Lähes joka kymmenes suomalainen sanoo vaihtavansa talvirenkaat alle aina vasta siirtymäajan viime hetkillä. Ei siis sään vaan kalenterin mukaan. Laki muuttuu 1.6.2020 niin, että renkaidenvaihtopakkoa ei sidota enää päivämääriin, vaan säätilanteeseen. Autoilijan vastuu rengasturvallisuudesta kasvaa.

Selkeälle enemmistölle, noin 60 prosentille suomalaisista ei olisi ongelma hankkia autoonsa käytetyt talvirenkaat. 30 prosenttia onkin jo ostanut talvirenkaansa käytettyinä. Prosentti on iso, kun huomioidaan, kuinka tärkeä elementti talvirenkaat ovat suomalaiselle autoilijalle.

Suomalainen luottaa syksyisin kesärenkaisiin enemmän, jos on itse ajamisen sijaan kyydissä. Melkein joka toinen sanoo, että joutuu kyytiläisenä hyvin harvoin miettimään, onko sää jo liian talvinen auton kesärenkaille.