Arkeassa löytyi sopu – lakkoilut siis ohi

0

Koko syksyn kestänyt Arkea Oy:n henkilöstöä koskenut työehtosopimuskiista on saatu ratkaistua. Neuvottelutulos paikalliseksi sopimukseksi hyväksyttiin tänään torstaina sekä Julkisten ja hyvinvointialojen liiton JHL:n että Arkean hallituksissa.

Arkea teki Avainta ry:n työehtosopimukseen perustuvan paikallisen sopimuksen. Sopimus syntyi neuvotteluissa Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ry:n, Julkis- ja yksityisalojen toimihenkilöliitto Jyty ry:n, Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO ry:n sekä Tekniikka ja Terveys KTN ry:n kanssa. Sopimus tulee voimaan 1.1.2020 alkaen.

Työehtokiistassa käytiin tuloksettomia neuvotteluja kahteen otteeseen. Kun neuvottelut katkesivat, JHL järjesti kaksi lakkoa, 6.–8.11. ja 27–29.11. neuvottelujen vauhdittamiseksi. Lakot koskettivat myös Paimiota, jolle Arkea järjestää ruoka- ja siivouspalveluita.

Arkea viestitti jo torstaina, että nyt tehty sopimus ei yksin riitä Arkean talouden tasapainottamiseen, vaan yhtiössä etsitään muita rakenteellisia muutoksia kannattavuuden saavuttamiseksi.