Joulunhenki pukeutuu kuivakukkiin ja kultaan

0
Liviasta floristiksi valmistuva Päivi Bamerni virittäytyi tänä vuonna jouluun jo syyskuussa, kun hän sai joulunäyttelyn tehtävänannon. Näyttelytyössä ei näy perinteisiä joulukukkia, mutta omaan kotiinsa hän aikoo hankkia jouluksi ainakin joulutähden ja amarylliksen.

Tuorlan Floristiikkatalossa on jouluinen tunnelma. Väriloiston ja tuoksujen keskeltä silmään osuu hauskoja yksityiskohtia, kuten järviruo’osta punottu lampunvarjostin ja japanintatarin varsista askarrellut kukkaruukut.

Floristiksi valmistuvalla Päivi Bamernilla jouluun virittäytyminen alkoi jo syyskuussa. Tuolloin hän sai työparinsa Mia Thonin kanssa joulunäyttelyn tehtävänannon. Parin kuukauden aherruksen tuloksena syntyi joulunhenki, joka on kiedottu kukista, sulista ja luonnonmateriaaleista punottuun viittaan.

– Olen tyytyväinen lopputulokseen. Minusta tästä välittyy joulun fiilis: joulu on muutakin kuin perinteinen punainen. Koristeina käytetyt sulat, kuivakukat ja kulta ovat kukkamaailmassa nyt tosi trendikkäitä, Bamerni kertoo työstään.

Floristiikkatalon joulunäyttely järjestetään nyt 11. kertaa. Aikoinaan ex tempore -ideasta syntyneestä näyttelystä on muodostunut perinne, jota valmistellaan kuukausikaupalla.

Joulunäyttelyn suunnittelu ja rakentaminen on keskeinen osa floristiikkaopiskelijoiden opintoja. Monelle kaarinalaiselle näyttelystä on tullut paikka lasketua jouluun.

– Ensimmäiset asiakkaat kyselivät jo elokuussa, että milloin se joulunäyttely avataankaan, kukkatiimin opettaja Päivi Heino nauraa.

Hyvän mielen ja silmänruuan lisäksi joulunäyttely tarjoaa mahdollisuuden haistella tulevia trendejä. Heinon mukaan tällä hetkellä kukkamaailmassa suositaan luonnollista tyyliä.

– Väreissä lämpimät, erityisesti persikkaiset sävyt ovat nyt trendikkäitä. Esimerkiksi joulun ikisuosikkia joulutähteä myydään nyt paljon persikan värisenä.

KAARINA-lehti/ Heinimaija Hirvonen

FAKTA

Joulunäyttely avoinna 15.12. saakka (Tuorlantie 1).

Avoinna arkisin klo 10–18 ja viikonloppuisin 11–15. Itsenäisyyspäivänä suljettu.

Vapaa pääsy.