Joulupukki illan vetonaulana

0
Lapset pääsivät kertomaan Joulupukille lahjatoiveitaan.

KAARINA

Piikkiön joulukadun valot syttyivät perjantaina, juuri kun maa oli muuttunut valkoiseksi päiviä kestäneiden vesisatateiden jälkeen. Joulun tunnelmaa etenkin lapsille toi Joulupukin vierailu.

– Joulupukki on tapahtuman ehdoton vetonaula. Muuten olemme pyrkineet pitämään tapahtuman pienimuotoisena, tapahtumaa järjestävän Piikkiö Päivät ry:n puheenjohtaja Matti Uimonen totesi.

Paikalla on muutamia markkinakojuja, Piikkiön Lions Club tarjoili joulupuuroa ja rotaryt myivät makkaraa. Ohjelmassa oli myös ilmaiset arpajaiset, jonka palkintoina oli tuoteämpäreitä.

Uimonen kertoi, että palkinnot arpajaisiin tulivat yritysten lahjoituksina. Yritysten ansiota on sekin, että joulukadun avajaisia voidaan ylipäätään viettää Piikkiössä.

– Yritykset kustansivat jouluvalot viisi vuotta sitten, eli nykyinen perinne on alkanut silloin. En osaa sanoa, onko Piikkiössä ollut joulukadun valaistusta joskus aikaisemmin.

Hilpeä joulunavaus täytti kirkon

Monen piikkiöläisen joulunodotus sai vauhtia myös siitä, kun joululaulut kajahtivat seurakunnan järjestämässä Hilpeä joulunavaus -konsertissa. Perjantain tilaisuudessa esiintyivät urkutaiteilijat Tiina Ilonen ja Ville Urponen, seurakunnan lapsikuoro ja Ilonen House Band. Piikkiön kirkko oli ääriään myöten täynnä.

Kaikki paikalla olleet lapset pääsivät säestämään rytmisoittimilla lapsikuoron laulua Kilisee, kilisee kulkunen ja kirkon edusta täyttyikin iloisista pienistä muusikoista ja laulajista. Yksi illan kohokohdista oli joulupukin saapuminen paikalle.