Joulupuu-keräys rantautui myös Piikkiöön

0
Jouluupuu-keräyksen tonttuapulaisiksi lähtivät mielellään Kaarinan henkilöstöjohtaja Maija Hanhiala, Prismajohtaja Tuomo Makkonen, Katri Haavisto ja Veera Westerlund Airiston nuorkauppakamarista, K-Supermarket Piikkiön kauppias Timo Vormisto, keräyksen suojelija Sofia Virta, Airiston kamarin ensi vuoden puheenjohtaja Antti Salmilahti sekä Anna Björk ja Kimmo Hollmén Airiston kamarista.

Kaarina-taloon, Piispanristin Prismaan ja K-Supermarket Piikkiöön ilmestyi viime viikolla Joulupuu. Joulupuu-pisteisiin saa tuoda ostettuja tai tehtyjä lahjoja vähävaraisille, kunhan lahjat ovat uusia. Lahjoittaja paketoi lahjan itse ja kiinnittää siihen narulla lapun, jossa lukee, minkä ikäiselle tytölle tai pojalle paketti on menossa ja mitä paketin sisällä on. Airiston nuorkauppakamarin edustajat toimittavat lahjat eteenpäin.

Joulupuu-lahjat päätyvät lasten käsiin Kaarinan sosiaalitoimen ja yksityisten Kaarinassa sijaitsevien lastensuojelulaitosten, kuten SOS-Lapsikylän kautta. Kortti vaihdetaan matkalla uuteen.

Nuorkauppakamari hoitaa oman osuutensa vapaaehtoistyönä. Kimmo Hollmén lajitteli parina viime vuonna Turussa Joulupuu-lahjoja ja kertoo, että hänen perheeltään taisi mennä vapaaehtoistyöhön aikaa kunakin jouluna 30–40 tuntia. Toisaalta omat lapset saivat olla mukana lajittelemassa.

Tiettävästi Piikkiössä ei ole koskaan aiemmin ollut Joulupuita. Joulupuu-keräyksen ideoi alun perin Seinäjoen Nuorkauppakamari.

– Nuorkauppakamari on nuorten johtajien oppimisjärjestö. Joulupuu-keräyksessä treenaamme yhteiskunnallisen työn tekemistä ja projektien hoitamista, selittää Airiston kamarin ensi vuoden puheenjohtaja Antti Salmilahti.

Muista myös teiniä


Keräyksen suojelijana on kaarinalainen vihreiden kansanedustaja Sofia Virta . Hän on itsekin nuorkauppakamarilainen.

– Olen ollut lastensuojelussa töissä ja päässyt jakamaan Joulupuu-lahjoja lapsille. Lasten ilo on sanoinkuvaamaton. Lahja ei ole lapselle vain tavaraa, vaan se välittää tunteen, että hänkin voi olla tärkeä. Lahjoilla luodaan hyviä joulumuistoja niille, joilla ei niitä muuten tule, Virta kommentoi.

Ihmiset antavat Joulupuu-lahjoja pääsääntöisesti pienille lapsille. Teini-ikäiset jäävät usein ilman. Erityisenä toiveena onkin, että myös 11–17-vuotiaita muistettaisiin. Heidän toivelistassaan on lahjakortteja esimerkiksi elokuviin, pikaruokapaikkaan tai vaateliikkeeseen.

Joulupuu-lahjoja voivat antaa sekä yksityiset henkilöt että yhdistykset ja yritykset. Lahjoituksen tehneet yritykset mainitaan Kaarinan Joulupuu-keräyksen Facebook-sivuilla. Kamarilaiset käyvät tarvittaessa hakemassa lahjat suoraan yrityksestä (puh. 044 0293 660).

Joulupuu-keräykseen voi osallistua 29.11.–14.12. välisenä aikana. Lisätietoja sivustolta joulupuu.org.