Kaarinalaisesta Kaarjoki-konsernista Piikkiössä toimivan Macringin pääomistaja

0
arkistokuva

KAARINA

Piikkiössä toimivan Macring Oy:n uudeksi pääomistajaksi on äskettäin tehdyllä kaupalla tullut kaarinalainen Kaarjoki Oy. Macringin toimiva johto – Heikki Kärpijoki ja Jukka Valde – on kuitenkin jatkossakin merkittävä omistajataho Macring Oy:ssä.

Macring on vuonna 1994 perustettu ohutlevyteollisuuden laitevalmistaja, joka työllistää Piikkiössä 17 henkilöä. Parhaiten yritys tunnetaan sadevesijärjestelmien valmistuslinjoista, rullamuovauslinjoista ja leikkauslinjoista. Macring on toimittanut eri puolille maailmaa yli tuhat laitteistoa.

Macring Groupilla on Ukrainassa Finprofile-niminen tytäryhtiö, joka valmistaa rullamuovauslinjoja ja tukee emoyhtiön laitevalmistusta. Finprofile työllistää 67 henkilöä.

Myös Finprofile kuuluu Kaarjoki Oy:n ja Macring Oy:n väliseen kauppaan.

Macringin ja Finprofilen yhteenlaskettu liikevaihto tulee olemaan kuluvalla tilikaudella 5,5 miljoonaa euroa.

Yrityskaupan ostajataho Kaarjoki-konserni on monipuolinen konepajaperhe, johon kuuluvat kaarinalainen Kaarjoki Konepaja Oy ja Lohjalla toimiva Mamec Oy.

Kaarjoki Konepaja toimii laiterakennuksen, ohutlevyvalmistuksen ja teräsrakentamisen alalla. Mamec valmistaa omalla tuotemerkillään pumppuja ja sekoittimia. Mamecilla on myös hienomekaanisten laitteiden sopimusvalmistusta.

Sekä Kaarjoki Oy:n hallituksen puheenjohtaja Juha Käkönen että Macring Oy:n toimitusjohtaja Heikki Kärpijoki ovat tyytyväisiä solmittuun kauppaan.

– Macring on omalla alallaan johtavia osaajia maailmalla, ja näemme yrityksessä paljon mahdollisuuksia. Kaarjoki tuo uutta voimaa Macringin kehittämiseen, Käkönen sanoo.

Myös Kärpijoki näkee, että Kaarjoen mukaantulo antaa mahdollisuuden kasvaa ja kehittyä:

– Kaarjoki on menestynyt omalla toimialallaan esimerkillisesti. Uskon, että yhteistyössä pystymme löytämään uusia toimintamalleja palvellaksemme asiakkaitamme parhaalla mahdollisella tavalla, Kärpijoki toteaa.