Piikkiön Lionsklubilta uusia tuoleja Tupasvillaan

0
Lahjoituskahville istahdettiin rusetein koristelluille tuoleille, vasemmalta Tupasvillan yksikönjohtaja Mirja Söderman, klubin hallituksen jäsen Harri Nurmi, hoitaja Salla Pyökäri, klubipresidentti Juhani Rantanen ja Kaarinan ikäihmisten palvelujohtaja Seija Sjöblom.

Tupasvillan Lakka-ryhmäkodissa Piikkiössä istahdettiin kakkukahveille tuliterille tuoleille. Piikkiön leijonien presidentti Juhani Rantanen ja hallituksen jäsen Harri Nurmi olivat luovuttamassa kymmenen uutta ja tukevaa tuolia ryhmäkodin asukkaiden päiväsaliin, jossa tapahtuvat ryhmäkodin asukkaiden yhteiset ruokailut.

Tupasvillan yksikönjohtaja Mirja Söderman totesikin, että lahjoitus oli heille tärkeä. Tuolihankinta oli Tupasvillan väen kesällä tekemän avustushakemuksen mukainen, sillä edelliset tuolit olivat jo aikansa eläneet. Hankittavat tuolit päätettiin yhdessä ja ne tulevat kotimaiselta valmistajalta.

Vajaan parintuhannen euron tuolihankinta on jatkoa lionsklubin jo vuosia sitten aloittamalle avustustyölle, ja avunsaajana Tupasvillakin on ollut jo monet kerrat aiemminkin. Varat avustustoimintaan tulevat klubin pyörittämän Piikkiön Sipilänmäen kesäteatterin tuotoista. Kesäteatteritoimintaa Sipilänmäellä on ensi vuonna tehty 40 vuotta, ja kaikki teatterituotot klubi on jakanut nimenomaan piikkiöläisille tahoille. Tukea on voitu myöntää vuosikymmenten kuluessa jopa puolisen miljoonaa euroa nykyrahaan suhteutettuna.

– Meillä on viime kesänäkin 16 kesäteatteriesitystä, ja käytännössä aina täydelle katsomolle. Katsojia oli 4300, kertoo klubin presidentti Juhani Rantanen.

Tupasvillan lahjoituksen lisäksi klubi on nytkin myöntänyt muun muassa vähävaraisten jouluavustuksia, lähettää kaksi piikkiöläisnuorta vaihto-oppilaaksi ja tukee pienten lasten musiikkikerhoa.