Sauvon nuorisovaltuuston haku käynnissä

0
Nykyiset nuvalaiset Elena Vuorinen, Iida Katajainen, Julia Melander, Silja Lehtinen ja Aura Rantamäki sanovat, että jos nuorisovaltuuston toiminta yhtään kiinnostaa, siihen kannattaa ehdottomasti hakea mukaan.

Vuosi on vaihtumassa ja Sauvon nuorisovaltuuston haku on vielä muutaman päivän ajan käynnissä. Nuorisovaltuusto on nuorten vaikuttajaryhmä, joka ajaa nuorten etua kunnassa ja tuo nuorten mielipiteet päätöksentekoon.
Yksi kausi kestää yhden vuoden, ja kausi alkaa aina vuodenvaihteessa. Nuva toimii vapaa-ajalla, eli kokoukset ja muut tapaamiset ovat pääsääntöisesti kouluajan ulkopuolella arkisin. Nuva kokoontuu noin 1–2 kuukaudessa, ja kauden 2020 jäsenten tulee olla 2002–2006 syntyneitä.

Kuluvan vuoden nuorisovaltuutetut kertovat, että parasta Nuvassa on ollut se, kuinka erilaisia kokemuksia sen kautta on saanut. On päästy järjestämään itsenäisesti tempauksia; esimerkiksi keväällä otettiin osaa ilmastoviikkohaasteeseen, johon eräs toinen nuorisovaltuusto sauvolaiset haastoi. Nuvan jäsenet ovat myös seuranneet lautakuntien kokouksia ja tehneet lausuntoja nuoria koskettavista asioista. Nuvassa pääsee kertomaan omia mielipiteitään päätettäviin asioihin ja nostamaan esille asioita, joihin toivoisi muutosta, ja nykyiset nuvalaiset kertovat myös saaneensa uusia kavereita niin lähialueelta kuin ympäri Suomea Nuorisovaltuustojen liiton tapahtumien kautta. Kokemuksen Nuvassa voi listata omaan ansioluetteloon, ja kaikista Nuvan kokouksista saa palkkion.

Hakemuksia nuorisovaltuuston jäseneksi saa nuoriso-ohjaajalta, koululta tai nuokkarilta. Hakemukset voi palauttaa hänelle viimeistään 19.12.