Taekwondo-mitalisade Paimioon

0
Valtteri Väänänen nappasi uransa ensimmäisen aikuisten SM-kultamitalin viime viikonloppuna Eurassa. Arkistokuva viime kesältä.

Viime viikonloppuna Paimioon saatiin melkoinen mitalisade, kun paikallisen taekwondoseuran, Action Sport Centerin urheilijat nappasivat yhteensä peräti viisi mitalia Euran SM-kisoista.

Ne jakautuivat seuraavasti: Jasmin Manninen nappasi kultaa aikuisissa sekä alle 73- että alle 67-kiloisten sarjoissa. Valtteri Väänänen (alle 58-kiloiset) täydensi menestystä nappaamalla uransa ensimmäisen SM-kultamitalin aikuisten sarjoissa. Lisäksi C1-junioreissa (12–14-vuotiaat) kilpaileva Sonja Lehto otteli mestaruuteen alle 47-kiloisissa ja hopealle alle 44-kiloisissa.

18-vuotiaalle Väänäselle Euran SM-kisat olivat alusta loppuun “flow-tilassa” ottelemista.

– Pääsin niin sanotusti flow-tilaan ja nopeuskin oli kohdillaan. Mestaruutta ei ehditty sen enempää tuoreeltaan juhlia, sillä finaalin jälkeen matka vei suoraan doping-testiin ja sen jälkeen ajoin finaalissa nilkkansa loukanneen kaverin kotiin. Omalla kohdalla viikonloppu jatkui lukion koeviikkoon valmistautuessa, Väänänen hymyilee.

Manniselle aikuisten SM-mitalit ovat jo tuttua kauraa, sillä hän voitti kultaa alle 62-kiloisissa jo kaksi vuotta sitten. Hänellä on vyöllään myös osallistuminen sekä EM- että MM-kisoihin viimeisen parin vuoden ajalta.

Vaikka Väänäsellä on vielä MM-debyytti tekemättä, yltää tuore SM-kulta siitä huolimatta vasta kolmanneksi hänen saavutustensa joukossa.

– EM-kisojen viides sija ja Slovenian G1-kisojen hopea parin vuoden takaa menevät vielä edelle.

Tulevia kisoja ei ole vielä merkattuna kalenteriin, joten loppuvuosi meneekin harjoitellessa ja kisakauteen 2020 valmistautuessa.

– SM-kisat päättivät kisakauden tämän vuoden osalta. Katsotaan sitä tuonnempana, mikä on seuraava tähtäin, Väänänen kuittaa.