“Digituppereilla” opitaan hauskasti ja maksuttomasti

0

Paimiolaiset, sauvolaiset ja kaarinalaiset voivat nyt järjestää digikutsut, joihin tilataan digiopettaja paikalle opettamaan toivotun digiaiheen alkeita. “Kutsut” voi järjestää kotona tai vaikkapa taloyhtiön yhteistiloissa tai lähikansalaisopiston tiloissa, ja opetus on maksutonta.
– Maksuttomuus perustuu siihen, että olemme mukana opetushallituksen rahoittamassa opistojen yhteishankkeessa, jolla kehitetään myös uudenlaisia, vapaamuotoisia tapoja opiskeluun, kertoo Paimion opiston kurssisuunnittelija Laura Lankinen.
Hän nimittää kutsuja digiajan “tuppereiksi”. Virallisesti digikutsut ovat osa alueellista Digitaidot tarjottimelle -hanketta. Kutsut voidaan järjestää hyvin pienellekin ryhmälle, ja niiden aiheita voivat olla esimerkiksi älypuhelimen käyttö, pilvipalvelut, mobiilipalvelut tai arjen asiointi verkossa.
– Digikutsut on tarkoitettu kaiken ikäisille. Alaikäraja on 16, ja yläikärajaa ei ole, Lankinen sanoo.
Kutsujen järjestäminen alkaa tuttavaporukan kokoamisella, digikutsujen aiheen pohdinnalla ja yhteydenotolla projektikoordinaattori Minna Kuusistoon (minna.kuusisto@aurala.fi tai 050 316 7707).
Hanketta koordinoi Auralan kansalaisopisto, ja siinä on mukana kaikkiaan yhdeksän kansalaisopistoa Turun seudulta.
Laura Lankinen lisää, että hankkeen ansiosta Paimiossa on kuluvana keväänä muitakin maksuttomia digikoulutuksia liittyen älylaitteisiin ja verkkoon.
– Paimioon räätälöity ihan oma juttu on Mokailutunnit, jonne kuka tahansa voi tulla kyselemään ja ihmettelemään, että mikä tässä oikein meni pieleen. Mokailutunnit alkavat huhtikuussa, ja niitä järjestetään sekä Paimiossa että Sauvossa.