Hakan tammikuu ei ollut lainkaan synkkä

0

PAIMIO

Vuosi 2020 on toistaiseksi sujunut Paimion Hakan jääkiekon edustusjoukkueelta melko miellyttävissämerkeissä. Haka pelasi tammikuussa neljä kakkosdivisioonamatsia voittaen niistä kolme.

Alkuvuoden ainoan tappionsa Haka kärsi RNK Hocille toissa lauantaina Raisiossa.

Viime lauantaina Haka palasi voittojen tielle selättämällä Paimion OP-Areenalla turkulaisen Chiefsin maalein 8–5(2-2, 1-2,5-1).

Haka laukoi Chiefsin maalia kohden runsaasti jokaisessa erässä, mutta otti selkeästi ohjat käsiinsä vasta päätöserässä. Tuolloin paimiolaiset latoivat kiekon vastustan maaliin peräti viidesti vajaan varttitunnin kuluessa.

Haka lähti otteluun neljän ketjun ja kolmen pakkiparin voimin. Chiefsillä oli kokoonpanossaan yhdeksän hyökkääjää ja neljä puolustajaa. Kenties vierasjoukkueen heikko päätöserä johtui osittain siitä, että joukkueelta alkoivat energiat loppua. Etenkin kun Haka kykeni samaan aikaan tasaisesti kiihdyttämään tempoaan.

Lisäksi Hakalla oli viime lauantaina käytettävissään kaksi vahvaa tehokenttää. Lasse Lintula pelasi Haka-paidassa vasta kauden neljännen ottelunsa, mutta toi ryhmään tuttuun tapaan voimaa, juonikkuutta ja tehoja. Lintula laukoi lauantaina yhden maalin ja antoi kolme maalisyöttöä. Lintulan laidoilla pelasivat mainiosti Ossi Nurminen (2+1) ja Ossipekka Lehtonen (0+1).

Hakan vahvan kakkosketjun muodostivat Atte Sillanpää (2+1), Ville Hiltunen ja Aleksi Sillanpää (0+2). Atte Sillanpää ohella kakkoskentästä pääsi maalin makuun puolustaja Toni Uschanow.

Lisäksi Hakan maalintekijöinä kunnostautuivat Chiefsiä vastaan hyökkääjät Arttu Koskinen ja Iikka Kylén.

Tänä viikonloppuna Haka kohtaa kaksi kertaa peräkkäin porilaisen Karhu HT II:n. Huomenna lauantaina Haka matkustaa Karhun vieraaksi Poriin, ja sunnuntaina porilaiset saapuvat puolestaan Paimioon.

Hakan sunnuntainen kotiottelu alkaa kello 15.00.

Sarjassa miltei koko kauden perää pitänyt Karhu HT II on tammikuussa piristynyt ja ottanut pisteet sekä Harjavallalta että Loimaalta. Näiden voittojen myötä porilaiset ovat ohittaneet sarjataulukossa Loimaan Rocketsin.

Hakalla puolestaan on hyvät edellytykset kiilata sarjataulukossa Chiefsin ohi kuudenneksi. Chiefs on tällä hetkellä kahden pisteen verran Hakaa edellä. Paimiolaiset ovat kuitenkin pelanneet yhden ottelun vähemmän.